Jump to content
Sign in to follow this  
Šemso

Prometna nesreća

Preporučene objave

Pozdrav!

Jučer sam sudjelovao u prometnoj nesreći. Ženska osoba se kretala kolnikom iz suprotnog smjera i se direktno zabila u mene koji sam bio na svojoj desnoj traci. Kaže da je zaspala, što joj i vjerujem jer nema tragova kočenja. Svoju krivnju je potvrdila i pred policijom koja je izašla na uviđaj. Podvrgnuti smo oboje na alkotest. Ja sam napuhao 0.63 a ona 0.00. Koliko sam upoznat s pravom ja ću biti kažnjen samo za alkohol a ona za izazivanje prometne nesreće. Međutim problem je taj da je meni ovo već treći puta da sam napuhao više od dozvoljenog.

Prvi puta prije 7 god, drugi puta prošle godine u 2.mj i treći puta sad. Molio bih vaše mišljenje u vezi pisanja prigovora na moju izrečenu kaznu. Da li je najpametnije uopće pisat prigovor jer postoji mogućnost i povečanja kazne zbog ponavljanja iste kazne?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nisam dobio prekršajni nalog od policije. Samo zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola i potvrdu o privremenom oduzimanju tablica. Policijska praksa je da najčešće izrečeju najmanju moguću kaznu, a to je 3000 kn i 3mj bez vozačke..tako mi je barem rekao policajac drugi dan kad sam došao po vozačku koja mi je oduzeta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Svakako..al ipak mi je puno bitnije da mi zabranu smanje za koji mjesec. Šta mislite dal' se da s policijom nagoditi kad če se ta zabrana primjeniti. Meni bi puno bolje odgovaralo da zabranu odradim u ljetno doba, pošto bih onda mogao s biciklom na posao ..sad u zimsko doba mi nikako nebi odgovaralo da imam zabranu 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×