Jump to content
Sign in to follow this  
korisnik333

Kazna za alkohol

Preporučene objave

Pozdrav,

Sinoć sam napuhao 0.93 promila i dobio sam kaznu od 3.000 kn i 1 mjesec zabrane upravljanja autom. S obzirom da mi je auto nužan za posao jer svakog dana prijeđem 15 km u svakom smjeru i nisam u dobroj financijskoj situaciji, kakve su mi šanse ako napišem žalbu u kojoj priznajem krivnju i iskažem žaljenje za učinjenim i tražim umanjenje novčane kazne i ukinuće oduzimanja vozačke dozvole?

Isto tako postoji li šansa da mi povise kaznu iznad 3.000 kn?

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jesi odmah platio polovicu kazne ili...?

Ako da, onda to nije ušlo u evidenciju i možeš reći da si nekažnjavan, i vjerojatno će ti smanjiti novčanu kaznu, a postoji mogućnost da će ti ukinuti zabranu (iako mala mogućnost, jer je ovo najkraća moguća mjera).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Odmah sam platio polovicu kazne tada.

Znači onda bi mi mogli smanjiti? To bi bilo odlično. Otprilike na koji iznos bi smanjili? I da li taj manji iznos plaćam 2/3 ili u cijelosti? (naravno pod pretpostavkom da umanje)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav ekipa!

Prije dva dana dobio sam kaznu za voznju u alkoholiziranom stanju. Napuhao sam 0.61 u konačnici sa tolerancijom 0.51 promila. Kazna u iznosu od 3000kn i 1mj. bez vozačke.


U zapisniku koji sam dobio nije naveden svjedok, zapisnik nije pečatiran i postoji greška vezana za vrijeme ispitivanja. Naime, u obveznom prekršajnom nalogu piše da sam kriv od 2:30h u noći, a u zapisniku o alkotestiranju piše da sam alkotestiran u 2:45h u noći. Postoji li šansa da obvezni prekršajni nalog padne jer se vrijeme ne poklapa, navedeno je da sam kriv prije nego što sam alkotestiran.

Molim da mi napisete isplati li se pisati prigovor na temelju navedenih stavki, ako ne idem onda drugom solucijom da nikad nisam kaznjavan itd...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav sivko i hvala na brzom odgovoru.

 

Ima jos jedan problem u svemu tome sto sam naveo i prijasnjem postu. Naime nikako mi ne ide u glavu da sam nakon tri 0.5l piva u periodu od 4-5h napuhao 0.61 g/kg. Prije nekih 2 godine kada sam imao 85kg( sada imam oko 100kg) testirao sam se na prijateljevom dregeru iz njegove firme koji je uredno atestiran i nakon također 3 piva od 0.5l i 2 vodke od 0.03l sam imao 0.59 g/kg, a taj put sam pića popio u znatno kraćem roku. Jednostavno mi nije jasno, je li imalo utjecaj na sve to sto je zadnje piće popijeno doslovno 5min prije zaustavljanja. Mislim ovo sad sve sto pisem mogu objesit macku o rep jer nemam s cime to dokazat. S famoznih 15min su me bas preveslali, jer nisam ni znao da imam tu mogucnost.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×