Jump to content

Promijena visine alimetacije


Ema3

Preporučene objave

Znam da se pokrece na sudu ali mi u Splitu imamo vise sudova i na razlicitim mjestima,zbog toga i je pitanje. Da znam sta trebam pisati ne bih postavljala takode pitanje,znam cinjenice koje trebam navesti ali sam pitala za formu kako to treba izgledati. Rastavljeni smo u drugoj drzavi tako da nema smisla da mi ponavljate da pisem istom sudu jer to zelim pokrenuti u Splitu samo ne znam gdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo detaljnije onda: treba izgledati kao tužba, jer se radi o parničnom postupku. Sud kojem morate podnijeti tu tužbu je općinski sud, on je nadležan za obiteljskopravna ptanja. Molim proguglajte neke ranije teme na Legalisu po tom pitanju, da Vam ne moramo tražiti nešto što je već ranije bilo postavljeno kao upit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Ema3 je napisao:

Znam da se pokrece na sudu ali mi u Splitu imamo vise sudova i na razlicitim mjestima,zbog toga i je pitanje. 

Općinski sud u Splitu nadležan je za područje općina: Bol, Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Hrvace, Jelsa, Klis, Lećevica, Marina, Milna, Muć, Nerežišća, Okrug, Otok, Podstrana, Postira, Prgomet, Primorski Dolac, Pučišća, Seget, Selca, Sućuraj, Sutivan, Šestanovac, Šolta i Zadvarje te gradova: Hvar, Kaštela, Komiža, Omiš, Sinj, Solin, Split, Supetar, Stari Grad, Trilj, Trogir, Vis i Vrlika, pa ako imate prebivalište odnosno boravište na nekom od ovih područja, onda je nadležan predmetni sud. 

prije 6 sati , Ema3 je napisao:

Da znam sta trebam pisati ne bih postavljala takode pitanje,znam cinjenice koje trebam navesti ali sam pitala za formu kako to treba izgledati.

Parnični postupak pokreće se tužbom i nikako drugačije.

prije 7 sati , Ema3 je napisao:

Rastavljeni smo u drugoj drzavi tako da nema smisla da mi ponavljate da pisem istom sudu jer to zelim pokrenuti u Splitu samo ne znam gdje.

Postupak se ne pokreće pred sudom kojega Vi izaberete ili kojega Vi želite, postoje strogo propisane zakonske odredbe o nadležnostima sudova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija