Jump to content
Ema3

Promijena visine alimetacije

Preporučene objave

Molim Vas za pomoc.Potrebna mi je forma za promijenom alimentacije (socijalno je reklo da nema veze sa tim).Potrebno mi je za sud u Splitu,ne znam tocno niti kojem sudu pisati.Hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postupak utvrđivanja povećanja iznosa uzdržavanja pokreće se pri nadležnom sudu sa prijedlogom za povećanje iznosa uzdržavanja. Prijedlog što detaljnije obrazložite i priložite dokaze za te Vaše tvrdnje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znam da se pokrece na sudu ali mi u Splitu imamo vise sudova i na razlicitim mjestima,zbog toga i je pitanje. Da znam sta trebam pisati ne bih postavljala takode pitanje,znam cinjenice koje trebam navesti ali sam pitala za formu kako to treba izgledati. Rastavljeni smo u drugoj drzavi tako da nema smisla da mi ponavljate da pisem istom sudu jer to zelim pokrenuti u Splitu samo ne znam gdje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo detaljnije onda: treba izgledati kao tužba, jer se radi o parničnom postupku. Sud kojem morate podnijeti tu tužbu je općinski sud, on je nadležan za obiteljskopravna ptanja. Molim proguglajte neke ranije teme na Legalisu po tom pitanju, da Vam ne moramo tražiti nešto što je već ranije bilo postavljeno kao upit.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 6 sati , Ema3 je napisao:

Znam da se pokrece na sudu ali mi u Splitu imamo vise sudova i na razlicitim mjestima,zbog toga i je pitanje. 

Općinski sud u Splitu nadležan je za područje općina: Bol, Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Hrvace, Jelsa, Klis, Lećevica, Marina, Milna, Muć, Nerežišća, Okrug, Otok, Podstrana, Postira, Prgomet, Primorski Dolac, Pučišća, Seget, Selca, Sućuraj, Sutivan, Šestanovac, Šolta i Zadvarje te gradova: Hvar, Kaštela, Komiža, Omiš, Sinj, Solin, Split, Supetar, Stari Grad, Trilj, Trogir, Vis i Vrlika, pa ako imate prebivalište odnosno boravište na nekom od ovih područja, onda je nadležan predmetni sud. 

prije 6 sati , Ema3 je napisao:

Da znam sta trebam pisati ne bih postavljala takode pitanje,znam cinjenice koje trebam navesti ali sam pitala za formu kako to treba izgledati.

Parnični postupak pokreće se tužbom i nikako drugačije.

prije 7 sati , Ema3 je napisao:

Rastavljeni smo u drugoj drzavi tako da nema smisla da mi ponavljate da pisem istom sudu jer to zelim pokrenuti u Splitu samo ne znam gdje.

Postupak se ne pokreće pred sudom kojega Vi izaberete ili kojega Vi želite, postoje strogo propisane zakonske odredbe o nadležnostima sudova.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×