Jump to content

Neplaćeni dopust i rad u inozemstvu


hetta

Preporučene objave

Opet, potaknuta nečijim tuđim postom, i činjenicom da znam nekoga tko je u takvoj situaciji - da li je moguće/legalno biti na neplaćenom dopustu u Hrvatskoj i raditi istovremeno u npr.Njemačkoj? Jer po mom mišljenju - nije. Jer si i dalje u radnom odnosu, iako ti isti miruje. No, moj poznanik kaže da radi upravo to. Pa hej, i ja bi možda onda tako probala. Pa eto, ako ima netko mjerodavnu informaciju...ili možda da pitam njemačke institucije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja znam da mnogi, primjerice profesori, stavljaju radni odnos u stanje neplaćenog dopusta i odlaze raditi u inozemstvo. I ja sam protiv toga jer zloupotrebljava sustav, zauzima radno mjesto nekome drugome, a da se ipak mora zaposliti nekoga drugoga da odradi taj posao, no nažalost, mislim da je moguće zato što mirovinski sustavi nisu međusobno povezani, u Hrvatskoj vjerujem da to ne bi bilo moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako za vrijeme neplaćenog dopusta prava i obveze radnika miruju, odnosno ne dolazi do prestanka radnog odnosa kod poslodavca, već radni odnos traje i dalje, pa radnik koji je u radnom odnosu ne može za vrijeme korištenja tog neplaćenog dopusta tj. mirovanja radnog odnosa, sklapati druge ugovore o radu s nekim drugim poslodavcima, ali sam mišljenja da može sklapati ugovor o djelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija