Jump to content

Odricanje prava na plaću


Rory19

Preporučene objave

Pozdrav!


Nakon što sam odlučila dati otkaz u jednoj firmi, poslodavac me gotovo natjerao da potpišem izjavu kako se odričem svoje plaće za zadnji mjesec.

Naime, prijetilo mi se tužbama budući da ima odvjetnika u obitelji, izjavom koju sam potpisala a nikad dobila svoj primjerak i tako dalje.

Zanima me mogu li nekome prijaviti ovaj slučaj gdje sam morala potpisati izjavu o odricanju plaće ili što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je.

I još nešto - prava na plaću se ne možete odreći, tako da taj papir koji ste potpisali poslodavcu ne vrijedi ništa. I dalje je u obvezi isplatiti Vam plaću. Jer inače bi ispalo da ste zadnji mjesec radili na crno. Dakle, neisplata plaće je protuzakonita, a i rad na crno. Nemojte se bojati prijaviti ga ako Vam ne isplati zadnju plaću (nemojte prijavljivati to da ste nešto potpisali, jer po tom pitanju se ne može ništa, koncentrirajte se na pitanje isplate plaće, da li će biti/je bilo ili ne).  Nemate što izgubiti. Neće Vas tužiti jer zna da nema za što. Pogotovo ako zbilja ima i odvjetnika, taj pogotovo zna da je sve samo pokušaj da Vas se zastraši. Jedino što napominjem da inspekcija rada može "utjerati" samo isplatu minimalca, ako imate ugovorom ugovoren veći iznos plaće od toga to bi ga morali privatno tužiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija