Jump to content

TOPLI OBROK I OVRHA NA PLACI


bambi365

Preporučene objave

pozdrav,

imam blokirani racun, i obzirom da svaki mjesec plaća varira ovisno o nagradama, stimulaciji itd...ovaj mjesec stiže nešto drugacije. Do sada je topli obrok po naputku osobe iz kadrovske bio zaracunat u bruto iznosu, a novim zakonom kao što je i na platnoj listi je u neto iznosu. Od obustave na plaći imam EOS matrix svaki mj koji varira, nekad firma skine 1400, nekad 1200. E sada, ako moja plaća za ovaj mjesec iznosi 5706,00kn, od toga je 1200,00 kn islo za eos, zašto mi je zaracunato posebno 650,00 kn toplog obroka i nagrade i taj iznos isao posebno na zasticeni racun. Kada sam pitala gospodu u upravi, rekla mi je da eos matriks ima vecu prednost od blokiranog racuna. Po mom izracunu oni su sveukupno meni trebali skinuti 1200,00 kn, a ovako su skinuli 1900,00 i zakinuli me za nekih cca 500,00kn ili sam u krivu?

Vise neznam kome se obratiti jer svatko govori drukcije pa i sama Fina. Inace na zasticeni dobijem cca 4100,00,4200,00 a sada je bilo 3800,00, sto znaci da bi svaki iduci mjesec trebala ocekivati da ce mi placa zbog tog "toplog obroka" biti 3800,00?

unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, reprogram je napisao:

Do sada je prehrana bila dio bruto plaće i zvala se posebni dodatak. Ovaj mjesec smo dobili i bruto i naknadno neto prehranu. Zašto to isto ne podliježe onom 2/3 pravilu?

Ograničenja od ovrhe na plaći propisana su u čl. 173. Ovršnog zakona, a ostala primanja radnika koja su izuzeta od ovrhe su navedena u čl. 172. Ovršnog zakona. Prema tome, jasno je da ovo primanje nije izuzeto od ovrhe i mora se isplaćivati na redovni (blokirani) račun radnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija