Jump to content
Bob77

Navodna krađa na poslu (u dućanu)

Preporučene objave

Pozdra. Trebam pomoć. Optužuju me za krađu na poslu zbog većeg broja stoeno računa unazad par godina. U firmi radim već 11god. Sve inventure do sad su štimale, nije bilo manjka. Dućan ima materijalno zaduženje robe. Kao zadržavao sam novce a nema manjka. (nisam ništa zadržavao ta sebe) U dućanu se po gazdinom odobrenju izdavala roba i na dug, upis u bilježnicu. Ulazila je roba bez papira od strane gazde isto tako roba koja je legalno zadužena, izašla je mimo računa ilu bilo kojeg načina razduženja papirnatog. (gazda primio novce na ruke) optužuju me da sam ja prodavao svoju robu u dućanu, što nisam i za to nemogu imati dokaze jer ne postoji moja roba u dućanu. Tražio sam inventuru što prije, ali su rekli da inventura ide kako je i planirano, ništa ranije. Imam i dokaze o izlazu robe bez papira. Nisu me još prijavili, prjete da hoće, vrše pritisak da priznam. Neću ništa priznati što nisam napravio. Dali oni mogu prijaviti to uz sve te ilegalne radnje? Što da napravim? Ako me i prijavi iznjet ću što sam i sad rekao. 

Uređeno od Bob77

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Očekuje se neki manjak u robi, čini mi se, za koji se traži žrtveni jarac, a to ćete biti Vi. Sve i da ste prodavali svoju robu koja nije ušla u knjigovodstvene evidencije, to ne bi bio prihod dućana, nego Vaš. Koliko ste navodno novca dužni? Moguće je isto tako da Vas se prisiljava da sami date otkaz, kako Vam poslodavac ne bi morao platiti otpremninu, s obzirom da relativno dugo radite kod njega. 

Neka Vas prijave. Tko nešto prijavljuje, mora to moći i dokazati. Ako Vas prijave, onda ćete iznijeti sve optužbe protiv poslodavca i prijavit ćete ga inspekcijama za sve što ste naveli, ja se slažem s Vašom taktikom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Optužuju me da sam u 5 god. Uzeo oko 340000kn,sve inventure su štimale. Dali oni mogu od mene tražiti objašnjena za storno račune, oni ili porezna? Nemogu se sjetiti što sam pred dva dana jeo, a kamo li za te račune. Oni su bilježnicu dužnika i popis koliko je robe ušlo i koliko izašlo mimo računa odnjeli naravno. Ali mogu naći i svjedoke koji mogu posvjedočiti da se roba davala na dug. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×