Jump to content

Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave


Lurdi

Preporučene objave

Pozdrav, 

jucer sam u postanskom sanducicu dobio od Inkasatora Karlovac (komunalno Karlovac) prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave. Radi se o iznosu od 602kn. To je racun za 4 mjesec kojeg nisam platio, nasao sam ga jucer neplacenog medju hrpom drugih, llacenih racuna (ne znam kako sam ga previdio). 

 

Zanima me, mogu li ja placanjem tog duga od 602kn zaustaviti ovrhu ili je ovrha vec krenula pa cu morati platiti i one troskove suda i javnog biljeznika? 

 

Nazalost, nemam sad kod sebe taj prijedlog (na poslu sam, a zaboravio sam ga uzeti), ali mislim da je datum na projedlogu 18.10.,a rok za placanje je 7 dana. Je li to rok za placanje tog iznosa od 602kn ili? 

 

Hvala puno na odgovorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. 

Medjutim, u medjuvremenu sam zvao Inkasator Karlovac i tamo mi je pravnica rekla da to nije pravi prijedlog za ovrhu i da necu morat platiti nista osim racuna koji nisam platio i zatezne kamate (602kn). Ja joj bas ne vjerujem pa cu proci sutra kod nje u ured i probat to rijesit. Jedino kaj mi je bilo cudno je to da mi je taj prijedlog za ovrhu dostavljen u postanski sanducic, a ne u ruke, a kolilo ja znam takva posiljka bi se trebala dostaviti u ruke i da ja potpisem da sam ju preuzeo.. Jer kako ja sad znam od kad racunati 8 dana za platiti ako ne znam kada mi je tocno dostavljeno (ne gledam u postanski saducic bas svaki dan)? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , igiklc je napisao:

tamo mi je pravnica rekla da to nije pravi prijedlog za ovrhu

Ne postoji pravi ili ne pravi, jedino je bitno, je li u odnosu na taj prijedlog javni bilježnik donio rješenje o ovrsi, jer ovrha se provodi tek kada je ono pravomoćno i ovršno.

prije 5 sati , igiklc je napisao:

Jedino kaj mi je bilo cudno je to da mi je taj prijedlog za ovrhu dostavljen u postanski sanducic, a ne u ruke, a kolilo ja znam takva posiljka bi se trebala dostaviti u ruke i da ja potpisem da sam ju preuzeo.

Rješenja o ovrsi se dostavlja preporučeno.

prije 5 sati , igiklc je napisao:

Ja joj bas ne vjerujem pa cu proci sutra kod nje u ured i probat to rijesit.

Ne morate nigdje ići, dovoljno je da iz tog pismena kojega ste primili utvrdite tko ga šalje, jer ako ga šalje javni bilježnik i ima otisnuto rješenje o ovrsi, onda je to već pokrenuti ovršni postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija