Jump to content
aleeen

Kome i kako prijaviti djelatnika CZSS-a?

Preporučene objave

Dobro večer. Imam pitanje - kako, kome i na koji način prijaviti djelatnika CZSS-a zbog nesavjesnog rada, odnosno po starom KZ-u bih tvrdio da se u potpunosti radi čl. 399. KZ-a Nesavjestan rad u službi. Isto tako, zanima me zašto je to izbačeno iz KZ-a? Naime, sporna djelatnica CZSS-a osobno mi je zaprijetila da će dokaze koje sam dostavio u spis dati trećoj osobi na uvid (pod 1) kako bi ista protiv mene podigla kaznenu prijavu te nadalje - kako ona ne zna što će s time napraviti (pod 2) i da će sve pobacati (zaprimljene dokaze) u smeće (pod 3). Osim navedenog članka, ovo je po meni i čl. 291. Zlouporaba položaja i ovlasti. Obzirom da za sada nema temelja za navedeno, ipak želim podnijeti prijavu, tražiti nadzor nad radom i izuzeće zbog takvog ponašanja. Kome se mogu obratiti za sve navedeno? Ministarstvu i kojoj drugoj eventualnoj nadležnoj instituciji? Na koji način je to uređeno?

Uređeno od aleeen

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tema je premještena u PF Kazneno pravo, iako možete ustvari poći kroz dva puta:

1.) možete djelatnicu i njezin rad prijaviti ravnatelju Centra temeljem čl. 20. Zakona o socijalnoj skrbi (pisano), te tražiti da u roku od 15 dana poduzme mjere oko otklanjanja te djelatnice s Vašeg predmeta (a ako se ravnatelj Centra na to ne odazove, prijaviti i Centar i djelatnicu Ministarstvu i tražiti da oni otklone nedostatke u postupanju). Za navedeno možete priložiti dokaze o postupanju.

2.) možete djelatnicu prijaviti policiji ili još bolje, općinskom državnom odvjetništvu na Vašem području zbog spomenutih kaznenih djela. Za navedeno morate priložiti dokaze u prilog Vaših tvrdnji.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala.

Obzirom da smatram da trenutno nemam dokaza koji bi mogli potkrijepiti sve navedeno, smatram da još uvijek nije vrijeme za točku br. 2, ali svakako je tajming za točku br. 1 - kako smatram da će ubuduće svojim neprofesionalnim ponašanjem kršiti bilo kakve buduće dogovore i biti objektivan aparat u cijeloj stvari. Obzirom na moj prvi upis, tražio bih i očitovanje, odnosno uz prigovor i zahtjev za izvještajem koje će se sve radnje poduzeti u vezi prvo dostavljenih dokaza (za koje je navela da će ih baciti u smeće).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×