Jump to content

Podjela bračne stečevine


matrix777

Preporučene objave

Naime, radi se o slučaju gdje je podjela bračne stečevine sporazumna, odnosno ići će na način da se jednom bračnom drugu isplaćuje određen iznos kroz period od 2god za nekretninu koju drugi bračni drug zadržava.

Odvjetnik je rekao da će to rješiti "preko suda" te su bračni drugovi potpisali punomoći no rekao je da čeka da se zakaže termin na sudu.

 

Mene zanima na koji način će se to rješiti? Zar se nije moglo potpisati takav ugovor i predati u ZK odjel? To će sada biti neko ročište ili što? 

Provjerio sam ZK uložak i još uvijek nije aktivna plomba, ili još uvijek ne treba ni biti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ne znam radi li se o tome da je to jeftinija opcija za bračne drugove nego sastav i provedba ugovora, no i meni se čini da je to bilo moguće riješiti kroz ugovor i prijedlog za uknjižbu, odnosno izdavanje tabularne isprave u trenutku kad nekretnina bude u cijelosti otplaćena.

Razumijem. Radi se o iznosu koji bi bio isplaćen u cijelosti sa "dospijećem plaćanja" zadnjim danom proteka 2 god.

Nije moj odvjetnik zato ne znam puno o tome, no ovo mi djeluje kao još skuplja opcija i bespotrebno kompliciranje i gubljenje vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako smijem svoj slučaj iznijeti na temu podjele. Trebam neki savjet ili uputu kako postupiti,slučaj je slijedeći. Pred dvije godine sam digla stambeni kredit i kupila kuću koja stoji na mene, ja plaćam kredit i većinski dio sam uložila u sanaciju kuće ( za to postoje dokazi računi što sam ja kupila za ulaganje u kuću i što je on, moja suma je veća i u tom dijelu ako to išta znači). Oko kuće isto brinem ja. 7 mjeseci je on u sezoni, a 5 mjeseci boravi u kući,dakle radi kao sezonac. Isplatiti uskoro bivšeg supruga na žalost ne mogu pa me zanima kako to riješiti. Kredit moram isplaćivati još 8 godina.Da li on može uzeti samo pokretnine ili ? Napominjem,nikad nije dao ni za jednu ratu kredita a kamoli barem polovicu,pa me zanima kako i koja prava ja imam. Hvala.

uređeno: od Vindira
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija