Jump to content

Lagana prometna nesreća, tko je kriv?


Omar Little

Preporučene objave

Danas popodne sam parkirao auto na pločnik uz glavnu cestu - digao sam ga skoro skroz gore, samo lijevi kotači su ostali na cesti. Nigdje nema znaka za zabranjeno parkiranje. Evo slike točno gdje je moj auto bio parkiran:

http://prntscr.com/po7mri

Uglavnom, izletio sam u restoran preko puta i vratio se nazad do auta u manje od 3 minute. Kad sam došao kod auta, djevojka dotrčava prema meni i kaže da je s desnom stranom svojeg auta (kojim je upravljala po cesti) ogrebala moju lijevu stranu. Vidim oštećenje na stražnjoj lijevoj strani mog auta. Dogovorimo se da ona ima limara i ostavi mi broj, pa cu ja otici tamo i vidjet koja je steta.

Kasnije mi se javlja da je njen auto koma, da je udubljen blatobran, bočni lim, pukao bočni žmigavac, retrovizor, da nije sigurna ako joj je otišla i vilica. Da je pričala s bratom koji radi u Eurohercu i s obzirom na to da sam ja virio na cestu da bi bilo najbolje da riješimo to preko police. I da u ponedjeljak dođem u osiguranje gdje radi njen brat, da se odmah vidi procjena štete.

Mene zanima prvo - tko je kriv? Ja sam još jednom išao pogledati mjesto gdje sam parkirao, nema znaka da je zabranjeno. Činjenica je da je manji dio mog auta virio na cestu.

Strah me da me tamo ne probaju izradit, imate kakav savjet kako postupiti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ona je kriva, njeno vozilo je bilo u pokretu, a tvoje vozilo je bilo parkirano (prepreka na cesti), time je ona izazvala prometnu nezgodu. Da ste u cijeloj prici upleli policiju, ti bi dobio kaznu za nepropisno parkiranje, a ona za izazivanje prometne nezgode.

Odgovor na tvoje pitanje je: Ona je kriva za prometnu nezgodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Našao sam se njima i oni su predložili ono šta sam i očekivao - s obzirom da je šteta na njenom autu dosta veća, zamolili su me da im napravim uslugu i priznam krivicu, pa da će tako ići više love i meni i njima (3500 kn je procjena njene štete, oni bi meni dali pola). Provjerili smo moje osiguranje i imam zaštitu bonusa. Iskreno, jebe mi se za lovu, ali razmišljam da li da im napravim tu uslugu (njenog brata inače znam iz viđenja i par puta je pomogao da se prođe tehnički).

Ako bi ja priznao krivicu i ako bi išli s tom pričom, da li je to kazneno djelo? Očito je da bi ja morao reći da sam se ja taman uključivao u promet i izletio ispred nje. Da li bi procjenjitelj mogao na temelju štete shvatiti da lažemo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tja, zlouporabu osiguranja čini onaj tko radi osiguranja uništi, ošteti ili sakrije stvar. Međutim, prijevara u općenitom smislu bi svakako dolazila u obzir kao kazneno djelo (dakle, tko lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica dovede drugoga u zabludu tako da na štetu svoje imovine nešto učini). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija