Jump to content

podnošenje zahtjeva temeljem zastare


aka_ana

Preporučene objave

Poštovani,

lijepo molim upute/savjet.

Naime, 2012 sud je presudio da platim HTu + parnični postupak (pravomoćna i ovršna odluka 14.02.2012). Uspješno sam našla jednu uplatu 05/2012, na žalost druga je bila sa rn-a u koji više nemam uvid. No, da bi situacija bila bolja, želim ponovo postati korisnik HTa i dobivam info kako postoji dugovanje prema njima.

Kako nisam dobila povratni info od Hanžekovića zašto je to aktualno, napravila sam uvid u sudskoj arhivi gdje u spisu ne postoje daljnje evidencije potraživanja ili izvještaja prema meni od dana pravomoćnosti.

 

Dakle moj upit je kome sve trebam podnijeti zahtjev za zastaru, prema kojim člancima i kojeg zakona? Iskreno smatram da mi je lakše ići putem zastare, nego istraživati gdje su te uplate, tj. zašto nisu rasknjižene na vrijeme!!!

 

Vjerujem u pravdu, no uz sve zakone koji postoje, jako se teško snalazim među njima, tako da sam zahvalna što postojite i olakšavate nam život!

Dali imate neki račun na koji se može uplatiti donacija?

 

Unaprijed zahvaljujem,

S poštovanjem, 

Ana

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta sudska odluka je ovršna isprava i temeljem nje ovrhovoditelj može pokrenuti prisilnu naplatu, ali u ovršnom postupku, ne u parnici i zato u tom parničnom spisu nema daljnji potraživanja. Zastara na ovu odluku je 10. godina i to računajući od dana pravomoćnosti, a što bi značilo da nema zastare u Vašem slučaju. Ukoliko želite biti korisnik HT-a, i ukoliko ne želite biti ovršeni za ovaj dug, kontaktirajte OD i tražite specifikaciju duga na današnji dan i potom ukoliko nemate primjedbi izvršite uplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija