Jump to content

Ovrha na imovini vanbračnog druga??


Rio00

Preporučene objave

Poštovani,

Molim vas odgovor.

Trenutno sam obrtnik i več par mj.ne ide kako bi trebalo,skupilo se nešto neplaćenih računa i alimentacije za djete i 1.braka.Sada živim u vanbračnoj zajednici i zanima me dali može netko legnuti ovrhom za neplaćene obveze(moje,na moje ime) na kuća moje žene?Zbunjuje me jer kažu da je sve pa i obrt zajednicka stečevina ako nije drugačije određeno,po tom bi i kuća bila stečevina ako se tako gleda,a nebi htjeo njoj napraviti problem.Kuća koju spominjem je na njeno ime,sagrađena je za vrijeme trajanja zajednice(ako je to bitno).Dali ona zakonski može imati problema zbog mojih dugova i neplačene alim?Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrhovoditelj bi prije pokretanja ovršnog postupka na nekretnini supruge trebao pokrenuti parnični postupak pred nadležnim sudom, a u kojemu bi tražio da se utvrdi kako je riječ o bračnoj stečevini, a ne isključivo o supruginoj imovini. Tek nakon uspjeha u ovom postupku bi mogao pokrenuti ovrhu na 1/2 Vašeg suvlasničkog dijela nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija