Jump to content
kokotirena

Program predškole u vrtiću

Preporučene objave

Poštovani,

imamo dvoje djece (6 i 3,5g). Starija djevojčica je uredno cijepljena do 5.te godine, uredno pohađa gradski vrtić (Zagreb) i ove je godine upisana u program predškole (u istom vrtiću, ugovor potpisan). Mlađi sin je dijete s određenim potrebama i nije cijepljen jer ga se zbog dijagnoza, pedijatar ne usudi cijepiti. Temeljem potvrde pedijatra da je cijepljenje odgođeno do daljnjeg, vrtić ga je primio i podržao odluku pedijatra zbog mogućih utjecaja na njegov neurološki razvoj.

Uzdrmani ovom odlukom pedijatra, da se naše mlađe dijete ne cijepi (obzirom da prije nikada nismo sumnjali u sigurnost cijepiva), u strahu smo od daljnjeg cijepljenja djevojčice i nismo ju cijepili cjepivom koje slijedi u dobi od 5godina. Vrtić nam se javio da obavimo cijepljenje koje nam za nju nedostaje jer ju se u protivnom može maknuti iz kolektiva.

Obzirom da je program predškole obvezan od 2014.te godine, zanima me koliko je moguće da vrtić naredi da ju ispišemo / maknemo iz kolektiva? Je li moguće uopće jednostrano od strane vrtića, ispisati već upisano dijete u program predškole?

Molim vas pravno mišljenje kao i link na propise koji nam u ovom slučaju mogu pomoći.

 

Hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Cijepljenje djece koja pohađaju vrtić regulira se Programom zdravstvene zaštite djece, higijene i pravilne prehrane djece u dječjim vrtićima, a obvezno cijepljenje djece provodi se isključivo prema Programu ob­vez­­nih cijepljenja. Tako da se upis djeteta u vrtić uvjetuje urednim cijepljenjem protiv bolesti iz navedenog Programa obveznih cijepljenja, a iznimka su djeca koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja, pa bi se u ovu kategoriju ubrajalo i Vaše mlađe dijete.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×