Jump to content
Zapad

Prekršajni postupak-prigovor na presudu

Preporučene objave

Prije nekih 8 mjeseci (23.2.2019.) sam uhvaćen s 0.6g marihuane i odmah dobio 2 uplatnice za plaćanje kazne.

2 dana kasnije sam predao prigovor na Prekršajni nalog. U petak je stiglo rješenje od suda, gdje piše da su mi tri simpatične gospođe sa prekršajnog suda dodjelile kaznu od 5000kn plus sudski troškovi i u potpunosti odbile moj prigovor, iako mi je bio prvi prekršaj, iako je količina mala, iako se kajem i priznajem, iako su mi roditelji u teškoj financijskoj situaciji i iako se i dalje školujem. Gospođe su to učinile bez da su me zvale na sud, već su mi samo poslale rješenje.

Moje pitanje je imam li se pravo dalje žaliti na odluku i kome(i ima li to smisla), koliko vremena imam da platim kaznu i postoji li neki razlog zašto su gospođe tako postupile, a ovdje stalno čitam da su blagi prema prvim prekršajima?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imaš pravo žalbe samo ako to piše u presudi.A u njoj bi trebao pisat i rok kada trebaš platit da vrijedi plaćanje 2/3,obično je 15 dana.Nisu te morale zvat jer si sve napisao u prigovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne piše ništa ni za jedno na za drugo. Što se desi ako ne platim kaznu? Mogu li je povećati nakon nekog vremena? Mogu li je odraditi preko društveno-korisnog rada ili tako nešto, otić u zatvor na tjedan dana bilo šta

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×