Jump to content

Potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad


Veronica Babić

Preporučene objave

Pomozite da savjetom,molim stručne ljude,naime u petak,25tog iščašeno mi je koljeno,zbog okolnosti povrede,imala sam operaciju prije neku godinu na istom,i živim na četvrtom katu,automobil mi nije dostupan ovih dana,živim sama i nemam po kome poslati poslodavcu potvrdu o nesposobnosti za rad s očekivanim danima bolovanja,bol je i ukočenost popustila,i sutra namjeravam nekako otići do firme i predati im tu potvrdu.Sutra je 30ti,znači peti dan.Čitam da je rok tri dana.,Obavjestila sam telefonski odmah voditelja smjene,u petak o mom izostanku i svaki dan također,jer nisam znala kako će se povreda i oporavak odvijati.Moguće je da mi zbog toga,plašim se,bude uručen otkaz izvanredni .Negdje sam pročitala da "je rok od prestanka razloga tri dana...."nisam shvatila što to znači,da li to znači da i nakon tri dana od povrede,kada budem u stanju otići do firme ,nisam ipak zakasnila?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je. Osim toga, ako radnik iz opravdanih razloga (a to je svakako da ne možete do pošte ni do posla) ne može dostaviti potvrdu, mora ju dostaviti čim bude u mogućnosti. U Vašem slučaju ja bi se, kako Borbena kaže, samo pobrinula da imate neki dokaz da ste javili. Poziv to baš i neće biti (može poslodavac reći da niste zvali), ali pošaljite mailom. Navedite u mailu i to da ste već javili telefonski. Ako nemate kako skenirati, imati mobitel, poslikajte, pošaljite mail sa moba....i sačuvajte dokaz.

Inače, rok za dostavu Vam je istekao jer se broje i neradni dani, što mnogi ne znaju. To u slučaju ako Vam je prošli petak otvoreno bolovanje. Ako je ovaj ponedjeljak rok za dostavu službeno istječe u četvrtak u ponoć, dakle sutra. Jer se broje svi dani, sa početkom brojenja od slijedećeg dana od nastanka događaja za koji brojite dane.

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija