Jump to content

Žalba?


Matej2406

Preporučene objave

moj savjet je, budući ste student da ne ulažete prigovor (ne žalbu) na taj prekršajni nalog koji ste dobili, već čekajte poziv od prekršajnog suda u kojem će vas pozvati na izvršenje kazne, tj. plaćanje ili očitovanje o radu za opće dobro na slobodi. vi naravno izaberite ovu drugu opciju, koja je po mojem mišljenju povoljnija za vas. a možete i uložiti prigovor, onda će biti proveden redovan prerkšajni postupak. bit ćete saslušani pred prekršajnim sudom (prema mjestu stanovanja), po potrebni možda saslušati svjedok policajac koji je utvrdio prekršaj i vjerovatno ćete biti proglašeni krivim zbog gore navedenog prekršaja. možete moliti suca da vam ublaži kaznu (postoji članak ublažavanja u ZP-u), buduć iste student, bez primanja, nadam se nekažnjavani i obećate mu da više nikada nećete činiti prekršaje. ukoliko uspijete dobro, ako ne kazna vam ne može biti veća od prethodno izrečene. mogu vam se izreći troškovi postupka (zbog provođenja redovnog prekrš. postupka), a na to rješenje imate pravo žalbe. pa se možete i žaliti i o žalbi odlučuje vps. pa vi odlučite. ja sam za ono prvo gore šta sam savjetovala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Narečena sankcija je minimalna iz toga je vidljivo da je sud bio u nekoj dvojbici.

 

kakav nonsens! zasigurno si odvjetnik?

 

1-kada je sud u dvojbicama onda ne izrice minimalne sankcije vec oslobadja.

 

2-narecena sankcija nije minimalna vec je rijec o fiksno odredjenoj kazni koja ne moze biti niti veca niti manja (bez sudskog ublazavanja)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Kod mene je slična ituacija ! Samo ja sam imao prekršaj za vožnju ( malo sam se zakačio s policajcem i on mi namjerio udari još jednu kaznu za mobitel ) Naravno ja sam platio prvu kaznu, a kaznu za mobitel nisam želio ( tj. Saznao sam za nju kad sam dobio od suda poziv da se očitujem o dobrotvornom radu ili zatvor ). I sad došlo rješenje za kaznu zatvora od tri dana na koju se mogu žaliti ! Što napraviti ???????? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija