Jump to content

Kazna zatvora


damirkis84

Preporučene objave

Pozdrav, novi sam ovdje te Vam se obracam u nadi da ce se naci neka dobra dusa koja bi mi eventualno mogla pomoci s nekim savjetom ili konkretnim rijesenjem.

Naime, prije 10 godina sam radio u jednom doo kao trgovac te mi je nakon dobivenog otkaza kao trgovac (trgovina se zatvarala) policija pokucala na vrata i pozvala na obavijesni razgovor.

Na istom sam saznao da je bivsi poslodavac protiv mene podnio kaznenu prijavu pronevjere. Nisam to shvatio previse ozbiljno jer sam bio uvjeren u svoju nevinost i poznavajuci njega nije mu to bio prvi put. Medjutim, protekom vremena i izjava nekih njegovih svjedoka protiv mene je podignuta optuznica i zavrsio sam na sudu. I dalje naivno uvjeren da je to sve neka greska nisam imao odvjetnika nego sam se sam branio i naravno da sam izgubio. Dobio sam kaznu zatvora u trajanju od 22 mjeseca zbog pronevjere 30000 kn. Zalio sam se te je visi sud odbio zalbu uz obrazlozenje da sam trebao reagirati na vrijeme tj imati odvjetnika. 

Shvacam svoju veliku gresku u svemu sto nisam imao odvjetnika.

Tokom sudjenja nije iznesen niti jedan dokaz protiv mene, bilo je 15 svjedoka koji su svi govorili u moju korist ili bili neutralni i svejedno sam osudjen.

Kasnije sam saznao da sutkinja boluje od karcinoma te se je poistovjetila sa direktoricom iz spomenute trgovine koja je nazalost preminula od istog u vremenu u kojem sam ja navodno cinio navedeno djelo.

U rujnu ove godine sam dobio poziv na rociste radi urucenja poziva o upucivanju u zatvor.

Trenutno se nalazim na radu u Irskoj te sam podnio molbu o odgodi navedenog u trajanju od 12 mjeseci.

Centar a socijalnu skrb je provjeravao navode u molbi te ih dostavio sudu i od onda nemam vise informacija, pretpostavljam da je molba prihvacena.

Moje pitanje, da li postoji jos neki pravni lijekovi kako bih izbjegao kaznu zatvora.

Nisam nikad bio kaznjavan i smatram da cak i da jesam kriv navedena kazna je potpuno neprimjerena. 

Zahvaljujem unaprijed na svakoj pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo ozbiljna kazna, slažem se, i vrlo je čuno da ste dobili takvu, pogotovo za tako malu štetu. Jeste li sigurni da Vam nije izrečen uvjet? Možete staviti zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka ako su prije pravomoćnosti presude nastale okolnosti koje bi dovele do blaže osude (rođenje djeteta, kasnija neosuđivanost, nešto treće), međutim, to je zbilja hail mary i vjerojatno ćete morati izdržati kaznu, do uvjetnog otpusta (polovica kazne). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. Ne, nikakva uvjetna kazna, 22 mjeseca zatvora. Neshvatljivo mi je tako nesto bez ijednog dokaza, bez ijedne izjave svjedoka na moju stetu. Tesko mi je shvatiti da se tako nesto moze uopce dogoditi. A da ne spominjem da je strana koja me je tuzila duzna 9 milijuna kuna poreza drzavi i slobodno uziva u mirovini bez ikakvih posljedica. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija