Jump to content

Nužni dio i darovni ugovor


BorbenaŽena

Preporučene objave

Pozdrav svima! 

Ovako, svekar je mom mužu, dakle svom sinu darovao kuću, ali je sebi ostavio doživotno uživanje u njoj, sve na papiru. Sve je upisano i u zemljišne knjige. Moj suprug i ja plaćamo sve, režije, popravke, renoviranje krova, plus kompletna legalizacija kuće, radimo kao crnci tako reći. Svekar ni ne živi s nama, već s novom ženom,mi ga ne tražimo ništa, ali postoji problem. On ima još dvije kćeri s kojima nije u dobrim odnosima, udane su i žive svaka sa svojim obiteljima. Da li one mogu nakon njegove smrti tražiti svoj nužni dio? A mi ko budale sad ulažemo u tu kuću

Hvala na odg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I bez obzira što su njih dvije jedno vrijeme živjele s nama, i znaju za taj ugovor, i mi smo bili voljni, suprug i ja tad svakoj prepisati njezin dio, ali one same nisu htjele. Sad mi iskreno, kad vidim koliko smo uložili, jer kuća je dotrajala, nije svejedno hoće li se koja od njih predomisliti i tražiti nešto. Jer nije da ih se nije pitalo. A onda bi one morale sudskim putem tražiti isplatu ili što? 

uređeno: od BorbenaŽena
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, trebale bi tražiti vraćanje dara u ostavinu radi toga da se ostavina rasporedi na zakonski način. Međutim, može se utvrđivati i vrijednost ulaganja, da je ono što je učinjeno nakon darovanja značajno podiglo vrijednost nekretnine i da bi trebalo Vašeg supruga obeštetiti za to. Kad se sva ta komplikacija stavi na papir, ja vjerujem da ćete se uspjeti dogovortii sa šogoricama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija