Jump to content

Postavljanje klima uređaja na fasadi


ivana.bosnjak

Preporučene objave

Da li je za postavljanje klime uređaja (vanjske jedinice) na fasadu (na BOČNU STRANU ZGRADE, seosko naselje) potrebna 100% suglasnost suvlasnika ili većinska?
Ukoliko ne postoji mogućnost postavljanja klima uređaja na ikakav drugačiji način osim na fasadu (i to se može dokazati), da li time mogu na neki način uvjetovati postavljanje klima uređaja na fasadu jer mi je stan i prodan na način da je rečeno da je osigurana priprema za klima uređaj?
Ukoliko se, unatoč dobronamjernim argumentima i repetitivnim pokušajima razgovora sa suvlasnicima, ne dobije suglasnost suvlasnika zgrade za odobravanje postavljanje vanjske jedinice na fasadu, da li me mogu tužiti i sudski prijaviti za postavljanje iste. Naime, ja sam ju već postavila, misleći da je to u redu s obzirom da je postavljena uredno, profesionlano, s bočne strane zgrade, na jedino moguće mjesto na zgradi na kojem klima može funkcionirati.

uređeno: od ivana.bosnjak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , ivana.bosnjak je napisao:

jer mi je stan i prodan na način da je rečeno da je osigurana priprema za klima uređaj

Ukoliko je tako, projektom se predviđa mjesto za postavljanje vanjske jedinice klime koje bi trebalo ispoštovati sve odredbe prostornog plana i posebne propise JLS o istome te u tome slučaju vam ne treba nikakova suglasnost. Ukoliko ta "priprema" znači da je samo netko u projektu el. instalacija predvidio da bi na nekom mjestu bilo zgodno ostaviti utičnicu za unutarnju jedinicu klime, ispada isto kao i da ste na svoju ruku odlučili staviti vanjsku jedinicu na zajedničke dijelove zgrade za što bi vam bila potrebna suglasnost svih suvlasnika.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija