Jump to content

Vijeće za određivanje istražnog zatvora ne dolazak na ročište


Kiki091

Preporučene objave

Poštovani u vezi postupka koji se vodi protiv mene od 2013g situacija je slijedeća, optužnica potvrđena 2013g sud se vodi od tada redovito dolazim na ročišta, sredinom ove godine došlo je do spajanja dva postupka u jedan pod novim brojem odo traži 2g zatvora s time da bi išla djelomično uvjetna 8mj zatvora a ostalo na uvjet u međuvremenu selim u DE odvjetnik mi otkazuje punomoć zbog nemogućnosti plaćanja zakazana je rasprava na koju nisam pristupio te sutkinja šalje prijedlog za određivanje istražnog zatvora 29.10 dan poslije zovem sud razg s sutkinjom koja je dobila papire na stol koja mi kaže da će ona kroz mj dana za kazati sjednicu za određivanje istražnog zatvora te ostavljam broj na koji će me zvati da i ja dođem, namjera mi nije izbjegavanje sudskog postupka pitanja su slijedeća 1.dali sam ja dužan dolaziti na svaku raspravu iako sam se izjasnio o krivnji te dostavio prijavu prebivališta i ugovor o radu te ne mogu stalno dolaziti 2.dali se mogu nesmetano kretati po eu i hr tj prelaziti granice bez straha da će me uhititi do tog dana kada mi jave da je sjednica zakazana 3.kolike su šanse da mi odrede zatvor iako sam se do sada uredno javljao, isprike na nešto dužem postu i hvala svima koji pomognu unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste se izjasnili da ste krivi i iznijeli obranu, tada ne morate više dolaziti, ali ako ste se očitovali da niste krivi i još niste iznijeli obranu, tada morate dolaziti, morate slušati svjedoke, jer bi inače mogli tvrditi da Vam nije omogućeno da ispitate svjedoke i da predlažete dokaze. 

Ako još nije određen istražni zatvor protiv Vas, možete se kretati po eu i hr.

Dok god se uredno javljate i dolazite na ročišta, nećete imati problema. Ali ako si sada možete priuštiti drugog odvjetnika, angažirajte ga da ne biste slučajno propustili ročište, ili postavite zahtjev da Vam se postavi tzv. siromaški branitelj na teret proračunskih sredstava (no to morate potkrijepiti dokazima da ste bez prihoda i imovine, blokirani itd.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

1. dužni ste prijaviti sudu svaku promjenu adrese ili namjeru promjene adrese

2. tek nakon eventualnog određivanja istražnog zatvora, ukoliko niste dostupni sudu, raspisat će se tjeralica za vama i imat ćete neugodnosti kod prelaska granice.  

3. na ročište ne morate pristupiti ukoliko se radi o kaznenom djelu s propisanom kaznom do 12 godina, očitovali ste se o krivnji u prisustvu branitelja (bez obzira kakvo bilo očitovanje) i imate branitelja koji vas zastupa u postupku. Ovisno o kaznenom djelu vjerujem da je jeftinije angažirati odvjetnika nego svaki puta putovati D-HR-D.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija