Jump to content
nonamee

Ovrha-plaća/bonus

Preporučene objave

Pozdrav. 

 

Imam pitanje. 

U slučaju ovrhe radnika koji prima 2 platne liste i 2 isplate na račun svaki mjesec Jedna je platna lista za plaću, a druga je platna lista na kojoj piše BONUS. U izvodu banke , isplata plaće piše: "osobna primanja isplaćena u cijelosti" , a za bonus piše: "ostala osobna primanja...". 

Što se u ovom slučaju događa u slučaju ovrhe ? Plaća je manja od 6.237,00 kn neto, te je u tom slučaju od ovrhe zaštićeno 3/4 plaće. To mi je jasno. No što se događa s bonusom? Je li 3/4 bonusa zaštićeno od ovrhe? Ili pak, zbraja li se plaća i bonus, a  u tom slučaju prelazi se iznos od 6237,00 kn , pa imamo iznos izuzet od ovrhe u iznosu od 4.158,00 kn ? Ili od plaće je zaštićena 3/4, a bonus se cijeli ovršuje? Inače, radi se o bonusu na ostvarenu prodaju, s obzirom da se radi o poslu gdje radnik dobiva bonus na plaću sukladno ostvarenoj prodaji. 

Nadam se da sam jasno objasnio, ako treba dodatna pojašnjenja, tu sam. Unaprijed hvala na pomoći. 

 

lp

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po meni, plaća se ovršuje do 1/4, a bonus cijeli, mislim da se isto dogodilo ljudima s jubilarkama, božićnicama i sl. Mada, za najpotpuniji odgovor bi trebalo znati o kojoj vrsti ovrhe se radi (kod poslodavca ili na FINI) i upitati FINU na koji način ona tretira druga novčana primanja iz plaće. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×