Jump to content

savjet


4mm6mm

Preporučene objave

U obiteljskoj kuci uredio sam tavanski prostor,odhranio djecu i živim vec 32 godine,nakon smrti roditelja ni ja ni sestra koja nije zivjela s nama sve te godine nismo se odrekli nasljedstva.Ostavinskom raspravom nasljedili smo svaki po pola.Zanima me da li i kako da se ovaj prostor izuzme iz ukupne mase nasljedjivanja.Kuca je prizemnica sa tavanom,cak gore ja imam manje kvadrata zbog nagiba krova,al to meni ne smeta,iz nekog razloga moja sestra želi upravo taj moj stambeni prostor a ja ne želim da se iselim iz prostora u kojem sam odskolovao i odgojio djecu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 51 minuta, 4mm6mm je napisao:

Zanima me da li i kako da se ovaj prostor izuzme iz ukupne mase nasljedjivanja

To ste trebali učiniti već u ostavinskom postupku. 

 

Prije 52 minuta, 4mm6mm je napisao:

,iz nekog razloga moja sestra želi upravo taj moj stambeni prostor 

Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Sve i da dođe do diobe suvlasništva putem suda a obzirom na okolnosti koje ste naveli (dugogodišnja vezanost za konkretni prostor koji je u vašem posjedu), bilo bi od bitnog utjecaja na odluku suda. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na upit javog biljeznika kolika je površina kuce, izjavili smo 120 kvadrata, to  je površina tlocrta kuce bez uracunatog tavana,u toj izjavi usuglasili smo se i ja sestra,rješenjem javnog biljeznika ta izjava nije nigdje upisana,vec je samo parcela podjeljena na pola.Kuca ima gradjevinsku dozvolu ali nije ucrtana.Dobro,ja mogu pokrenuti postupak ucrtavanja u katastar,ali da li mi je osobna karta i svjedoci dovoljno da dokazem izuzece gornjeg dijela od podjele ukupne ostavinske mase....Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, nasljeđivanje iza roditelja je obavljeno, tu više nema mogućnosti da se nešto izdvaja iz ostavinske mase. Ono što Vi i sestra trebate pokrenuti jest etažiranje zgrade, na način da se Vi upišete kao samovlasnik tavanskog prostora kao samostalne uporabne cjeline, a sestra ostaloga, kao samostalne uporabne cjeline, dok bi ostali prostori bili zajednički (stubišta, hodnici, okućnica i sl.). Dakle, Vaša bi se kuća tretirala kao zgrada s više stanova, to je ono što sada morate učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija