Jump to content
Marinaena

Rastava

Preporučene objave

Pozdrav

U braku sam 10 godina i imamo djecu od 7 i 17 godina moj muž živi i radi u hrvatskoj a ja sa djecim u inozemstvu, nezaposlena sam jer nemogu radit zbog djece jer sam sama. Moj muž ima dvije firme i imamo dovoljno za život s njegovom plačom. Živim kao postanar pa me interesira ako se razvedem koja prava imam u tim firmama dali mogu steči nekakva mjesečna primanja i dali mi mpže oduzet djecu pošto sam ja nezaposlena i bez novaca

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Djeca imaju pravo na uzdržavanje od oca po hrvatskom pravu, u mjesečnom iznosu ovisno o njegovim mjesečnim prihodima. Ako se razvedete, Vi također možete ostvariti uzdržavanje ako ste nesposobni za rad (bolesni, invalidni itd.) te se ne možete zaposliti ili ne možete ostvariti prihode iz svoje imovine. U postupku razvoda, djeca će reći svoje s kojim roditeljem žele živjeti, a sud će ovisno o tome što je najbolji interes djece odlučiti s kime će djeca živjeti. Osim toga, ako je suprug firme u Hrvatskoj osnovao dok je bio u braku s Vama, polovica vlasničkih udjela u tim firmama pripada Vama, kao i polovica bilo koje imovine koja glasi na njega, a da ju je on stekao radom za vrijeme trajanja bračne zajednice.

Međutim, iz Vašeg pitanja proizlazi da Vi i suprug više ne živite u bračnoj zajednici (zajednici stola i postelje), da više ne živite kao muž i žena? Otkada je to?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×