Jump to content
stjepan 1961

Dali je Majka ostala bez svog prava na nasljedstvo

Preporučene objave

Poštovani  molim vas da mi odgovorite  na  ova pitanja ,majka je imala 4 sestre i jednog brata, 1 sestra se odrekla nasljedstva  u korist sestre koja je ostala na imanju ,brat je isplačen i ostale sestre   znaći svi samo moja majka nije dobila ništa od sestre koja je ostala na imanju  ,  ni po ocu ni majci. Njihov  otac  (moj djed) je inače imao darovni ugovor  o dosmrtnom uzdržavanju sa kčerkom koja je na imanju ostala ,ali je njezin muž maltretirao i tukao  djeda koji je završio u bolnici sa slomljenom rukom te je ugovor raskinut. nakon smrti djeda majka ima pravo nasljedstva ,ali sestra nema sredstva da je isplati, to več traje 50 god.  majkina  sestra i moja majka  več  su pokojne , ali  u dokumentima  u katastru i gruntovnici vidim nema moje majke  ,tko ju je izbaštinio  i kako ,dok je još moja majka bila živa vanredno je pokrenula ostavinsku za svoj dio  gdje je navedeno kada bude sestra u financijskoj mogučnosti da je splati.Od majke  sestra je umrla  a vlasnici su njezina djeca   a moje majke nema  (što mi  savjetujete da dalje učinim ) jer  ja sam nasljednik pošto mi je majka umrla.

Uređeno od stjepan 1961
Osobni podatak

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imam rešenje  po kojem majci prpada njen dio  ,i svi koji su upisani znaju da jedino majka nije dobila svoj dio ,kako sam prije napisao  majka je pokrenula  naknadno ostavinsku raspravu  u kojem je rešenju navedeno kada sestra koja je na imanju bude u mogučnosti ,ali je i ona umrla , a sada vidim da su sva njena djeca upisana kao vlasnici a moje majke nema nigdje . kako je to moguče  (na koji su to način izveli ) mogu li u gruntovnici dobiti svu dokumentaciju  ko je i kada upisivao  vlasništvo  ,  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 40 minuta, stjepan 1961 je napisao:

mogu li u gruntovnici dobiti svu dokumentaciju  ko je i kada upisivao  vlasništvo  ,

Možete i to Vam je najpouzdanija informacija. Znači, temeljem kojih isprava je izvršen upis u zemljišne knjige, te zašto nije provedeno i to predmetno rješenje o nasljeđivanju na koje se Vi pozivate.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×