Jump to content

Drugostupanjsko rjesenje


tonybaraba

Preporučene objave

Molim za odgovor.Da li postoji mogucnost zalbe na rjesenje VPS kojim ukida pobijanu presudu nizeg suda i vraca predmet istom na ponovno sudenje. Gledajuci raznorazna rjesenja vidim da bas nije sudska praksa ujednacena.kome se mogu zaliti na rjesenje i ukazati na nejednakost postupanja u slicnim slucajevima.

Pitanje 2. Posto je predmet bio dugo na VPS ostalo je jos malo vremena do zastare tj 4 god od dogadaja, da li se mozda zastarni rokovi produzuju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvao ja prekrsajni sud dobio novu sudkinju u predmetu jer je onq koja nam je sudila otisla na visi sud.Znaci nova sudkinja u predmetu i kulturno pitam :Oprostite molim vas kad cete donijeti posebno rjesenje o izdvajanju nezakonitih dokaza kako vas je uputio visi sud?.Odgovor glasi:Nemojte mi vi uciti poslu i ja cu sazvati novu raspravu .Dovidenja.

Pitanje:Da li nizi sud mora donijeti to posebno rjesenje prije rasprave ili se to donosi na raspravi ?

 

Jos bi pitao .Da li je prihvatljivo da se obratim VPS I prigovorim da mi nizi sud odbija reci hoce li i kad donijeti rjesenje o izdvajanju nezakonitih dokaza . Isto tako da li je prihvatljivo da.se zalim presjedniku opcinskog suda posto su prekrsajni sad spojeni sa njima i zali se obzirom da nemogu doci do informacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram se ispraviti, sad vidim da je kod Vas riječ o prekršajnom postupku, u prekršajnom postupku nije dopuštena posebna žalba protiv rješenja o izdvajanju, što znači da se na izdvajanje možete žaliti tek u presudi o glavnoj stvari. To znači da ga može donijeti i raspravnim rješenjem. Nije uobičajeno da kontaktirate VPS oko postupanja nižeg suda jer su svi suci samostalni u radu na svojim predmetima, tako da ćete sve ono što mislite o sutkinji i njenom postupanju moći VPS-u reći u žalbi. Naravno, ako sutkinja ne želi razgovarati s Vama, možete pisati predstavku protiv postupanja sutkinje njezinom nadređenom, a to je predsjednik općinskog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ruby molim te pitanje a i za sve druge takoder.Znaci prvostupanjski sud prekrsajni donosi presudu protiv mene proglasava me krivim.Drugostupanjski sud tj visi prekrsajni sud ukida presudu zbog bitnih povreda postupka. Meni je u interesu da budem pravomocno osuden i sad me zanima sto se moze protiv toga.Bitne povrede postupka su da su svjedoci s kojima sam u rodbinskoj pravilno upozoreni na blagodat nesvjedocenja ali nisu upozorene odnosno nije konstatirano u zapisnik da se njihovi iskazi mogu koristiti kao zakonit dokaz pa su srusili presudu. U tom prekrsaju bilo je prisutno i maloljetno dijete i u presudi pise da je to dijete bilo uznemireno.

Kad je dijete prisutno kod prekrsaja iz obiteljskog nasilja nitko nema pravo uskratiti iskaz.Da li se to odnosi i kod prisutnosti djeteta u prekrsajima protiv javnog reda i mira?

Pitanje.Mogu li ustati ustavnom tuzbom protiv rjesenja VPS o ukidanju presude iz tih razloga.Valjda sam bio jasan..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ciniti je nemam rjesenje sad kod sebe ali mislim da treba donijeti posebno rjesenje o izdvajanju nezakonitih dokaza i postupak ponoviti . Za 45 min.napisat cu tocno sto pise.Mislim da se svi dokazi moraju ponovno izvoditi i postupak ponoviti ispocetka.

 

 

Bila su tri okrivljenika.Jedan se zalio iako se nisam ja zalio temeljem pravila nekog ukida se presuda i u odnosu na druge okrivljenike.Napisat cu uskoro naputak ali u biti sve ispocetka.Cak se i sudkinja sad promjenila jer ona koja je prvi put sudila unaprijedena na opcinaki sud pa mislim da moraju ionako ispocetka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hocu ali dok oni to rjese ode to u zastaru i nikom nista.Nisu bas brzi niti vode brigu da to zavrse.

 

Pise :donijeti po sluzbenoj duznosti posebno rjesenje o izdvajanju navedenih zapisnika suklqdno odredbi 121.stavku1 te ponovno provesti prekrsajni postupak i izvesti sve potrebne dokaze na zakonit nacin i nakon toga ocjenom svih zakonitio izvedenih dokaza i svih pravno relevantnih cinjenica donijeti novu na zakonu osnovanu odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško mi je zamislivo zašto bi netko želio biti osuđen. Sustav obično misli da okrivljenik želi biti oslobođen i zbog toga ne postoje mehanizmi za požurivanje osude (kao što kaže Borbena, možete pisati požurnice, ali one ni na koji način ne obvezuju prekršajni sud), a rješenje višeg prekršajnog suda kojim se presuda ukida i predmet vraća na ponovno suđenje jest donesena u Vašem interesu, da ne bude povreda na Vašu štetu (nezakoniti dokazi koji su upotrijebljeni radi osude), pa je teško zamislivo na koju biste povredu svog ustavnog i ljudskog prava pozvali. Eventualno možda na pravo na pristup sudu, da je zbog toga povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku. No u svakom slučaju, to nije odluka kojom se postupak pravomoćno okončava i kojom je iscrpljen redovni pravni put (jer će se o Vašem predmetu ponovno odlučivati), pa formalni preduvjet za podnošenje ustavne tužbe nije ispunjen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jž 473/2018-0 / ECLI:HR:VPS:2019:216 / Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske, Odjel za prekršaje iz područja javnog reda i mira Vrsta predmeta: Prekršajni - javni red i mir i javna sigurnost - drugostupanjski, Vrsta odluke: Rješenje, Datum odluke: 29.08.2019Pregled | Tekst odluke | Tekst odluke (PDF)

Evo recimo ovje ima rjesenje na koje bih se pozvao.zbog kaznenopravne zastite djece i nemogucnost uskrate iskaza.Ponekad je okrivljeniku u interesu da bude osuden na prekrsajnom sudu zbog visestrukog sudenja ako me razumijete.

Dijete prisutno i u mom slucaju a i u ovom.Jedina razlika u tome sto je kod mene prekrsaj protiv javnog reda i mira a u ovom slucaju je obiteljsko nasilje.Ako to pravi razliku onda nije povrijeden zakon ali ako zakonodavac zeli zastititi dijete i u prekrsaju onda nitko ne smije uskratiti iskaz ni u ovoj ukinutoj presudi a ona je ukinuta.Valjda sam bio jasan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija