Jump to content

Molim pomoć


anonimno

Preporučene objave

Ovako policija me zaustavila krajem 7 mjeseca i dali mi da pušem alkotest. Priznajem bio sam u lagano alkoholiziranom stanju ali sam puhao tako da ništa nisam napuhao u taj njihov alkotest, odbio sam vađenje krvi.U zapisnik su napisali da nisam postupio po uputama proizvođača "aparata" odnosno po njihovim uputama te da sam odbio vađenje krvi.

Znači prošlo je 4 mjeseca i par dana od toga događaja a ja nisam još dobio ništa sa suda. Ovako konkretno me zanima dali je netko imao sličnu situaciju i kako to prolazi na sudu i dali je moguće i na koji način izvuči zastaru za taj slučaj.

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to ti je kao da si priznao da si pijan

 

i to priznao da je pijan sa najvecom koncetracijom (i najstrozom sankcijom), dakle pijan > 1.5 promila...

 

ovakva opstruiranja postupka alkotestiranja se definitivno ne isplate, ako ste vec "pali", radje ####te, mozda pokaze manje od 0.5 ili barem manje od 1.5, a sto god da pokaze nemate sto izgubiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajac kuži kada netko brlja i ima ga pravo poslati na vađenje krvi i urina ako ovaj folira odnosno nepravilno puše u alkometar.. Tehnika puhanja_ne želi puhati odnosno prekratko puše tako da se na alkometru ne može očitati, a svaka baba može napuhati alkometar. Priča se svašta da mlijeko ili cigareta ublažuju na displej količinu cuge unešenu u organizam, ali nije to baš tako.U alkometar ne pušemo iz sve snage već lagano tako da ne istrošimo sav zrak iz pluća pa da uređaj ne može očitati. Alkometri su precizno atestirani i baždareni tako da tu nema ništa sporno. Baš me zanima koja je to tehnika puhanja u alkometar da alkometar ne pokaže ništa ukoliko ste konzumirali alkohol.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

baš ne svakom loncu,ali nekim lončićima volim.Ako su moji izrazi problematični postavit ću vam ovakvo pitanje:Šta bi Vi učinili da idete s gospođom iz kazališta i provodi se akcija alkotestiranja,zaustave Vas te alkometar marke drager pokaže 0.00 promila,ali policijski službenik Vam kaže da izgledate alkoholizirano te vas mora voditi na vađenje krvi?Poanta je u tome da je sve to fino i divno i teorija štima dok se ne tiče vlastite kože.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima ako tu postoji pravnik/ca koji mi mogu pomoći u ovom slučaju naravno uz odgovarajuću naknadu.

 

ne postoji, rijec je o teskom prekrsaju, sudac nema nikakav manevarski prostor sve i da ti hoce pomoci, a "izmisli" li nesto sto odudara ustaljenoj sudskoj praksi definitivno je sigurna zalba tuzitelja i gadno "pranje" od strane vps-a sto si niti jedan sudac nece dozvoliti...

 

prekrsaj je nadalje dokaziv bez problema, uobicajenim nacinom - svjedocenjem ovl. sl. osobe koja je alkotest provela odnosno pokusala provesti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija