Jump to content

Pozvana na ostavinsku


Vedranosi

Preporučene objave

Već sam negdje pisao, idite prije ostavinske, razgovarati s nadležnim Javnim bilježnikom zbog pripreme za ostavinsku, možda Vam se posreći, i Javni bilježnik Vas primi, i prije ostavinske možete saznati sve o eventualnoj ostaviskoj imovini, i tako se pravno prije same rasprave, kvalitetnije pripremiti za istu.

Pokušajte razgovarati, jer može se dogoditi, da zbog nepoznavanja situacije, na ostavinskoj donesete krive odluke, a onda je više za sve kasno.

uređeno: od čudo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutra imam ostavinsku neznam sta krivo mogu donjet nevjerujem da suprug ima nesto bio je bolestan nije radio bicu sretna ako budem mogla odbit da nejdu dugovi na mene.Da ima sta bilo bi dobro mogla bi preklopit pa nebi na mene isli dugovi a to nevjerujem.Zaboravila sam pitat suprug je prije dobio papir za jednostavni stecaj al nije htio predavat do sad nista nije dobio odgovor a tamo je pisalo da ako ne odbije isto ulazi u taj jednostavni stecaj .Da li mu mogu sad oprostiti dugove i ako je umro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 25 minuta, Vedranosi je napisao:

nece dugovi ici na mene

Iz mjere opreza:

Neovisno o činjenici neprovođenja ostavinskog postupka treba biti krajnje oprezan, ovo iz razloga što vi još uvijek imate procesnu legitimaciju u slučaju da se vjerovnici opredijele na sudski postupak protiv vas, što će reči da sud neće odbaciti tužbu ili odbiti tužbeni zahtjev samo iz razloga što niste ništa nasljedili, več bi se u  postupku upravo Vi morali pozvati na takvu činjenicu (prigovor materijalno-pravne prirode) obzirom da sud na istu ne pazi po službenoj dužnosti. 

U svakom slučaju izbjegavati bilo kakve pregovore sa vjerovnicima, a kamo li da nešto potpisujete. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija