Jump to content

tabularna izjava


MIRIJANA13

Preporučene objave

"Kupac može tužbom zahtijevati izdavanje tabularne isprave (isprave podobne za prijenos prava vlasništva u zemljišne knjige) od prodavatelja ako on ne želi svoju obvezu ispuniti dobrovoljno."

Ako ste Vi dobili spor, nemoguće se izvući od toga da ne želi potpisati i dati tabularnu izjavu. Probajte ga uputiti na to da ćete podići još jednu tužbu ako to ne učini. Kako ste Vi strana koja je upravu, on će također snositi troškove suda jer Vi imate puno pravo na tu "straćaru". Vjerujem da novi postupak nebi trajao dugo jer je pravno sve rješeno, problem je papir.

Najbolje da se obratite odvjetniku koji će Vas pravno zastupiti u takvom slučaju. Službeno će uputiti pismo da se izda tabularna izjava u roku od XY dana, u protivnom da će se protiv njega podići tužba. Vjerujem da će se urazumiti, jer nemoguće je da se od toga izvuče. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, MIRIJANA13 je napisao:

Puno hvala na odgovoru,normalno je da nismo u dobrim odnosima poslije svega toga,pa se niti ne možemo dogovoriti,a to znači još troškova za odvjetnika itd....

Da, trošak odvjetnika je neizbježan, nažalost. Mada možete popričati s odvjetnikom da uz tužbu i slučaj suda, od okrivljenika zatraži pokrivanje troška Vašeg odvjetnika uz obrazloženje da ste Vi morali za nešto što Vam pripada, uzimati odvjetnika i platiti nepotreban trošak. Neka Vam to odvjetnik pravno objasni kako to složiti i sročiti. Ali izborite se da ne platite nešto što ne morate. 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično se u presudama radi utvrđenja prava vlasništva piše: "...što je tuženik dužan priznati i tužitelju izdati valjanu tabularnu ispravu za upis prava vlasništva, koju zamjenjuje ova presuda", što znači da biste se trebali moći uknjižiti već po pravomoćnosti te presude. No ako se radi o drugoj vrsti spora, a ne utvrđenju prava vlasništva, onda ovo, dakako, ne vrijedi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,pravomoćno rješenje je donijeto još 2012 godine,pa je možda malo drukčije formulirano,trebalo je parcelu cijepati i legalizirati,(to smo sve mi platili) a to se je vuklo sve do sada,sud za uknjižbu traži potpisani tabularnu izjavu,a mi nismo u dobrim odnosima pa će to sve morati ići preko advokata i naravno još troškova.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedno vrijeme je bila hipoteka na jednoj maloj kućici koja je na toj parceli,nekada su se susjedi dogovarali što je čije i mijenjali komad za komad, ali nisu to zabilježili u knjigama,pa je tako i kod nas slučaj,na jednoj parceli od šesto i nešto kvadrata postoji nadstrešnica i neko spremište (oko 150 m2,a povezano je i sa putem koji smo dužni dati na korištenje cijelom selu,a i cijelo to vrijeme ga svi koristimo) koje koristimo sada mi a i naši preci ,možda 100 godina,dokazano je tako i na sudu sa brojnim svjedocima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija