Jump to content

Ovrha na novčanim sredstvima


Magnolia

Preporučene objave

Danas sam dobila odgvor od FINA-e i Trg.suda, da su jedino ovrhovoditelj (HTCom) i njihov zastupnik (Hanžeković) nadležni za priznavanje uplata izvršenih prije 5,5 godina i povlačenje naloga za naplatu. Da li mogu putem obrazca uputiti zahtijev ovrhovoditeljima da priznaju uplate i povuku nalog za plaćanje? Imam li osnova za naknadu nekakve štete, npr. pretrpljeni stres , gubitak vremena za dokazivanje i sl. ?

Po ovome mojem slučaju sudeći, ispada da se ovrhovoditelj može svakih 5 godina sjetiti poslati ovrhu po presudi koja je već plaćena. 

uređeno: od Magnolia
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoći, zaista ste mi pomogli. Po vaši uputama napisala sam i poslala zahtijev sudu za donošenje rješenja kojim se plijenidba proglašava nedopuštenom zato jer su sva potraživanja već plaćena prije 5 godina i 8 mjeseci. Nisam ni pravnik ni političar, ali me zanima kako je moguće da zakon jedne moderne i demoklratske (???) države omogućava naplatu već plaćenog????

uređeno: od Borbena7
Političko mišljenje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Magnolia je napisao:

Nisam ni pravnik ni političar, ali me zanima kako je moguće da zakon jedne moderne i demoklratske (???) države omogućava naplatu već plaćenog????

Može se pokušati naplata, ali to ne znači da se mora realizirati. Bez obzira o kojoj državi i zakonodavstvu govorimo, svugdje je moguć pokušaj prevare tj. naplate nepripadajućih iznosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija