Jump to content

Tuzba nakon donesene presude


markobr

Preporučene objave

Lijepi i srdacni pozdrav.

Trazim odvjetnika za tuzbu/protutuzbu Protiv Republike Hrvatske,Ministarstva obrane I(Ako je moguce DORH-a).

Ukratko-Kao vojnik sam sluzio u MORHU od 05.12.2011.do 29.6.2015.

Nakon selekcijske obuke U Zapovjednistvu specijalnih snaga Rh primljen sam na docasnicku duznost.

Dokument prijma na docasnicko mjesto nalazi se na KBC Dubrava koje meni osobno nitko nije htio dati prilikom branjenja na Prvostupanjskom Sudu u Pizegi,te naknadnoj Zalbi drugostupanjskom suda u Osijeku.

Svi dokumenti koje sam dobio nakon nedolaska na posao (prema tadasnjem zakonu jedini nacin promjeniti postorbu jest ne doci na posao ,biti casno otpusten te se ponovno prijaviti u postrojbu u kojoj sam htio biti(Konkterno Pozega jer sam tamo zivio i imao obitelj) su krivtvoreni.tj u njima se nalaze 1tocke pod kojima me se skida kao vojnika iz benkovca,uz nanadu iz drugog vojnnickog ugovora.Necasno sam otpuste iako je zakon tadasnji mijenjan tj u istom dokumentu morha pise necastan otpust uz nadnevak otpustanja 29.06.2015. godine a sudenje mi se provodi po novoizglasanom zakonu od 20.07.2015. godine.

Dokumente sam dobio 15.09.2019.

Kasnije na sudu je razmotreno rjesenje Morha no sudac pojedinac(nije da serem protiv kojekakvih nacionalnih cinjenica no sudac je srbin sto za sobom povlaci niz krsenja zakona) je vecinom ignorirao zahtjeve iako sam se sam branio.

Presudom prvostupanjskog suda potvrdeno je samo rjesenje MORHA.Na zalbu drugostupanjskom sudu odgovor se cekao jednu godinu no i ta zalba se navodi kao neutemeljena iako prema ustavu i medunardnoj konvenciji nemaju pravo mijenjati zakon i suditi za nesto novoizglasano-kako sam shvatio citajuci i tumaceci konvenciju i ustav.

Zamima me sljedece,postoji li odvjetnik/ca kojemu bi ovakvi slucaji u mMORH-e bila profesija.

Kasnije cu navestiprekovremena i neplacene sate s njihove strane,ima ih ukupno preko tri godine(racunajuci dnevno radno vrijeme od 8 sati.)

Stoga,ako postoji netko tko bi protutubom mogao preokreniti zakljuceni spor a da jedini dokazi budu njihovi dokumenti,molim da mi se javi.

Ustavnom sudu sam pisao e-mail kako tada nisam imao za platiti postarinu do zagreba.ujedno bi bilo dobro i to navesti.dakle rub prezivljavanje,jedeci gljive u sumi i td da ne bih izgladnjivao.

Velim,kako sam gotovo siguran da sam u pravu,molim da mi se javi netko strucniji ili netko tko ima ponesto iskustva u takvim poslovima,narociti protiv MORH-e.

Da ne navodim neisplate otpremnine i td.

Dokumente i ostale akte mogu slikati pa slati ili u doc.dokumentu javljenom odvjetniku/ci.

Lijepi i srdacni pozdrav.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija