Jump to content

Stel84

Preporučene objave

Pozdrav,

dobio sam uporabnu dozvolu stambene namjene za građevine izgrađene prije 68.god. za malu kućicu od 38 m2. Objekt se nalazi izvan građevinskog podrčja i njezina katastarska čestica veličine je same građevine. Čestica je sa jedne strane omeđena poljoprivrednim a sa tri strane šumom po prostornom planu Grada Labina. Kako sam se ja veselio obnovi te kućice nakon dobivanja uporabne dozvole sve je palu u vodu jer mi je u uredu za prost. plan. rečeno da, kako zgrada nema pripadajuće okućnice tj. građ. čestice, moram spremnik za vodu i septičku jamo izgraditi ispod same kuće, što je naravno apsurdno.

Da li postoji koji način za dobiti neku nužnu okućnicu tj. formirati novu česticu, što bi podrazumijevalo cijepati šumu i poljoprivredno zemljište(isto u vlasništvu obitelji, cca 10 ha) na kojoj bi bila zgrada i svi ostali elementi. Septička, šterna.... 

 

Hvala, Zvjezdan

geoportal.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Stel84 je napisao:

Da li postoji koji način za dobiti neku nužnu okućnicu tj. formirati novu česticu,

Kako se zemljište nalazi izvan građevinskog područja, parcelacija je moguća prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (članak 3.) 

Što se tiče gradnje/obnove potrebno je izvrišiti uvid Prostorni plan odnosno na dio koje se odnosi na gradnju izvan granica građevinskog područja. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija