Jump to content

Refundacija place na bolovanju


Miviti

Preporučene objave

Poštovanje.

Radi se o sljedećem, bio sam na bolovanje godinu dana,poslodavac mi je isplaćivao 70% plaće i sada kada sam zatvorio bolovanje tražio je refundaciju no tu se desio problem, kažu oni da ima pravo na samo cca 800 kn povrata mjesečno, jer nisam bio zaposlen duže od 9 mjeseci prije otvaranja bolovanja. Zaposlen sam u 3 mjesecu,bolovanje otvorio u 11 mjesecu.

Da li je moguće da naša lijepa država na taj način kažnjava poslodavce ako im djelatnik ode na bolovanje? 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno će netko znati bolje, no dok ne dobijete koji drugi odgovor, ja ću samo napisati da prvi put čujem za takvo nešto - jedini slučaj u kojem meni pada na pamet da radnik mora ikakve novce vraćati od bolovanja je da je na tzv.lažnom bolovanju. Da ulogu igra to koliko je u radnom odnosu, zbilja sumnjam. Meni to zvuči kao da poslodavac Vas pokušava nasanjkati da Vam uzima nešto s plaće. Moja je preporuka da tražite od HZZO-a službeno tumačenje toga što Vam je poslodavac rekao, POGOTOVO ako je nešto već počeo uzimati s plaće. Uputite dopis nadležnom HZZO uredu ili u Zagreb i napišite da Vam žurno treba odgovor jer Vam se prijeti sustezanjem sa plaće. I nemojte slučajno ništa potpisivati poslodavcu da pristajete da Vam nešto uzima s plaće i slično!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija