Jump to content

Napredovanje u državnoj službi


hetta

Preporučene objave

Tražila sam po svim mogućim propisima koji su mi pali na pamet, po svemu i svačemu, možda ja od šume ne vidim drvo, pa....ako je određeno sistematizacijom da u nekom područnom uredu može biti X viših radnih mjesta, i Y nižih, a X je popunjeno već odavno - može li netko sa Y napredovati na X? Tu ne govorim u slučajevima kad X ode u mirovinu, pa se njegovo mjesto uprazni, pa onda neki Y može napredovati, nego ako ostane status quo. Naravno, Y ispunjava sve uvjete za napredovanje. Već godinama.

Ima li ijedan način da Y napreduje u istom područnom uredu ili nema? Jer ako nema, ima li svrhe žaliti se na raspored na radno mjesto (isto radno mjesto već godinama, no svako malo, s novim ministrom, novi raspored koji dobijemo svi, ali ništa se ne mijenja)? Ne bojim se žalbe, ali ako mi ni zakonski ne donosi napredovanje, ne želim se bezveze oko nje angažirati i samo si još probleme stvorim. Da li recimo premještaj i promjena mjesta boravišta/prebivališta otvara tu mogućnost (uz to da se nastavi raditi u istom PU), iako nije predviđena sistematizacijom?

Nadalje, ima li Y tražiti premještaj u neki drugi područni ured na radno mjesto X koje je upražnjeno? Dakle, premještaj sa "automatskim" napredovanjem? Ovo pretpostavljam da da, ali eto....

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija