Jump to content

Tekući računi


antika

Preporučene objave

Poštovani,  obraćam Vam se  kako bi mi pomogli u mom slučaju. Klijent sam PBZ-a i ka što već duže vrijeme svoje obaveze plaćam  Netbenking-om , tako sam i 11.11.2019.  Gospođa ( Manuela M.) koja mi je dala svoj broj tekućeg računa upisala sam na uplatnicu  kao i njeno ime i prezime. Upsala sam Model i Poziv na  broj ( moj tekući račun) Opis plaćanja : Uplata na tekući račun.  Izvršila sam Autorizaciju  I dobila potvrdu banke  da je plaćanje izvršeno i uplačeno na Tekući račun Manuele M. Međutim 18.11. nazvala me gospođa Manula da još nije primila novac. To me začudilo  i pogledala sam uplatnicu Plaćanja i vidjela da je ime i prezime i tekući koji je u sastavu Ibana točno ali Iban nije. Odmah sam otišla u ispostavu PBZ-a i slučaj prijavila službenici na šalteru.  Njen odgovor me doslovno šokirao. Vaš novac  uplaćen je gospođi iz Zagreba rekla mi ime i prezime ( Becić J. ako sam dobro upamtila) i da je njena dobra volja da li će novac vratiti. Pa zar je to moguće da banka ne štiti svoje klijente i da netko može prisvojiti  novac koji mu je greškom sjeo na račun. To je otimačina tj. legalizirana krađa.  Ako ja nisam upisala Iban jer tako plačam dosta uplata s privatnim licima samo preko tekućih računa. Kako je banka mogla autorizirati takvu uplatnicu i  potvrditi  da je nalog isplaćen gđ. Manueli M. Sad sam dobila mail od Banke u kojem navode  da su pismeno obavijestili gospođu koja  je greškom dobila uplatu ali o ishodu ne mogu ništa da kažu.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

da ne otvaram novu temu,iskoristit cu ovu iako pitanje nije slično...

prijatelj mi ima u jednoj banci tekući i u toj banci kredit koji se naplaćuje preko mirovinskog (znači neovisno o tekućem)

on bi zbog nekog nezadovoljstva prešao u drugu banku,jer kredit se svakako naplaćuje preko mirovinskog,ali ga malo "kopka" jer taj kredit ima malo manju kamatu baš zbog tog primanja mirovine u toj banci i preseljenjem mirovine u drugu banku narasla bi mu kamata (mislim za oko 0,1%)

od nove godine banka mijenja neke naknade vezane oko plaćanja npr nalogom i slično i ima na dnu inf. da ako se s tim klijenti ne slažu mogu raskinuti ugovore .

pitanje je sad da li bi kad bi zatvorio tekući račun i pozvao se na te izmjene ,banka i dalje imala pravo obračunati veću kamatu zbog prijenosa mirovine u drugu banku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Mišljenja sam da banka i dalje zadržava pravo na veću kamatu.

pa i ja bi bio iznenađen kad bi drugačije kod nas  bilo ,štoviše tako će vjerojatno i završiti.........ali tako ne bi trebalo biti jer da je to normalno ponašanje onda bi i operateri kad daju uređaj na pretplatu sa popustom i promjene "pravila igre" ,u slučaju raskida ugovora imali pravo na puni povrat cijene uređaja,a ipak nije tako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija