Jump to content

Radic.fil

Preporučene objave

Zamolio bih pomoc s obzirom kako nigdje ne mogu naci konkretan odgovor.

Zanima me kada je moguce poslati molbu za prijevremeni uvjetni otpust iz zatvora. Pravomocnom presudom osuden na 8mj, od kojih je 2 provedeno u istraznom zatvoru, odsluzenje 6mj i 5 dana ostaje na koliko je upuceno na izdrzavanje. S obzirom da je iz centra za dijagnostiku (Rementinec) napravljen prebacaj u drugi zatvor poluotvorenog tipa koji se nalazi u drugoj zupaniji. Da li se molba salje na Zupanijski sud u Zagrebu ili onaj koji se nalazi u istoj zupaniji kao kaznionica?

Takoder, receno je da odlucivanje o uvjetnom otpustu traje do mj. dana kao cijeli postupak, da li je moguce predati mjesec dana prije odsluzene 1/2 kazne ili tek nakon proteka 1/2 kazne.

unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev se šalje sucu izvršenja županijskog suda na čijem se području nalazi kaznionica ili zatvor gdje se izvršava kazna. Prijedlog se može podnijeti mjesec dana prije isteka tri četvrtine kazne na koju je osuđenik osuđen, a ako bude podnesen ranije, bit će odbačen kao preuranjen.

Dakle, Vi možete podnijeti zahtjev nakon isteka četiri mjeseca kazne, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ukoliko kazna zatvora iznosi 8 mjeseci, a 2 su već "izdržana" kroz istražni zatvor, nakon još 2 mjeseca nastupit će polovica izdržane kazne zatvora i tada ćete moći podnijeti prijedlog za uvjetni otpust. Raniji prijedlog bit će odbačen kao preuranjen, a procedura je procedura, ne možete je požurivati ili preduhitriti.

Nadležan je Županijski sud na području kojeg se nalazi zatvor odnosno kaznionica u kojoj izdržavate kaznu zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija