Jump to content

Osteceni u sudaru otisao sa mjesta nesrece


DLLL

Preporučene objave

Postovani, 

imala sam sudar dok sam se ukljucivala sa sporedne na glavnu cestu. Ispred mene je bio kombi, koji se pomaknuo skroz desno (da bi skrenuo) dok sam ja gledala kad ce prestati dolaziti auti sa glavne ceste jer su dvije trake na njoj. U medjuvremenu, taj isti kombi se toliko pomaknuo u desno da sam pretpostavila da se vec ukljucio na glavnu cestu jer je protok auta stao. Medjutim, nije se ukljucio, i tom prilikom sam ga udarila u lijevi kraj. Ja sam odmah primjetila stetu na svom autu, i nakon sto smo se ukljucili na glavnu cestu, vozila sam iza njega u nadi da ce stati sa strane da izmjenimo podatke. Covjek na kraju nije stao, ja sam ga pratila jos nekih 5 kilometara i na kraju odustala jer sam shvatila da nema namjeru stati. 

Isla sam na policiju da prijavim sudar, medjutim sugerirali su mi da to ne radim jer cu dobiti kaznu vecu nego sto je steta na autu, a i bilo im je jako cudno sto on nije stao buduci da je znao da sam ja ta koja je kriva. 

Mene sad zanima- sto ako on mene prijavi policiji naknadno i kaze da sam ja ta koji je pobjegla s mjesta nesrece? Ja jesam vozila za njim tih nekoliko kilometara, ali ne mogu biti odgovorna ako se covjek ne zeli zaustaviti.. krivicu za udarac bih priznala u svakom slucaju.

Unaprijed hvala na odgovoru! 

uređeno: od DLLL
izbacivanje detalja o policiji
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci iako ne postoji sluzbeni zapis, a dala sam im svoj kontakt pri pocetku razgovora, to se evidentira kao da sam reagirala na neki nacin? Procitala sam u zakonu da se smatra krivcem u tom slucaju osoba koja nije stala da izmjeni podatke, znaci to bi bio on?

Brine me jer sam bila u gotovoj istoj situaciji prije par godina i tad sam ja otisla, zavrsila na sudu itd, zato sam ovaj put pratila drugo vozilo u namjeri da izbjegnem ovakvu situaciju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav,

Imao sam nedavno sličan problem. U kasnim večernjim satima izlazeći iz parkinga "trknuo" sam drugi parkirani auto. Na drugom automobilu je nastala šteta (manje udubljenje na limu). Kod sebe nisam imao papirić i olovku da ostavim podatke oštećenom a niti u blizini nije bilo nekog dućana ili kafića gdje sam mogao nabaviti potrebno. Nakon 10tak min traženja, odlučio sam otići doma i vratiti se rano ujutro te ostaviti podatke.

U cijeloj situaciji zaboravio sam zapisati reg. oznaku oštećenog. Rano ujutro sam se vratio, međutim oštećenog više nije bilo.

Tada sam nazvao prometnu policiju i objasnio im situaciju te dao svoje podatke i zamolio da provjere na koji način mi mogu pomoći da dođem do oštećenog da mu nadoknadim štetu.

Policajac na telefonu je rekao da će se raspitati i povratno mi javiti. Međutim, poslije me nitko nije kontaktirao a očito niti oštećeni štetu nije prijavio policiji.

U ovom trenutku me interesira da li me policija svejedno može prekršajno prijaviti po čl. 176. st.3 Zakon o sigurnosti prometa na cestama?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija