Jump to content

Uznemiravanje telefonskim pozivima od strane EOS Matrix


MarinaJF

Preporučene objave

Lijepi pozdrav! 

Već duže vrijeme telefonskim pozivima uznemiravaju nas djelatnici utjerivacke firme EOS Matrix. Navodno su otkupili suprugov dug od Splitske banke koji je u natrag par godina bio manji. Kako u to vrijeme smo oboje bili bez posla nismo ga mogli otplatiti. Racuni su nam u natrag desetak godina blokirani. Poznata hrvatska priča. 

U natrag mijesec dana iz EOS Matrix počeli su uznemiravati pozivima i moje roditelje.

Zanima me:

Da li jedna takva firma smije otkupini naš dug i to za 30% vrijednosti duga i pretraživati cijeli iznos, a da mi sa time nismo bili suglasni?

I da li je kazneno dijelo uznemiravanje telefonskim pozivom mojih starih i bolesnih roditelja od strane EOS Matrix, da bi preko njih vršili pritisak na nas?

U naprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , MarinaJF je napisao:

Da li jedna takva firma smije otkupini naš dug i to za 30% vrijednosti duga i pretraživati cijeli iznos, a da mi sa time nismo bili suglasni?

Imaju na ovo pravo i tu ne možete ništa. Ugovor o cesiji je pravni posao između prvog ovrhovoditelj i Eosa, pa je njihovo pravo da odluče za koji iznos će otkupiti dug tj. ovi prodati dug. Zatim, Eos ima pravo potraživati upravo onaj dug koji je bio predmet tog ugovora o cesiji. I za ovakav pravni posao između njih, nije potrebna nikakva Vaša suglasnost, ali su Vas dužni obavijestiti da je dug ustupljen.

prije 3 sati , MarinaJF je napisao:

I da li je kazneno dijelo uznemiravanje telefonskim pozivom mojih starih i bolesnih roditelja od strane EOS Matrix, da bi preko njih vršili pritisak na nas?

Nemaju pravo zvati ničije roditelje. Najbolje da im pošaljete dopis (preporučeno i sa povratnicom), a u kojem ih upozoravate da hitno prestanu sa ovakvim postupanjem, odnosno da ostave na miru roditelje ili bilo koga drugoga koga su namjeravali sazivati, jer da ste ovršenik Vi i da osim prava da kontaktiraju samo Vas s obzirom da imaju za to pravni interes, da je baš sve drugo protupravno postupanje, te da ako se još samo jednom ponovi ovakvo uznemiravanje i zlouporaba Vaših osobnih prava, da ćete poduzeti potrebne radnje pred nadležnim institucijama, a sve s ciljem zaštite svojih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mene su zvali i matrix i onaj drugi b2kapital,poslao sam im dopis da me ne zovu jer ne zelim takav nacin komunikacije jer uz to su djelatnice bezobrazne i neodgojene te bez imalo pravnog znanja.

Zovu te samo s jednim ciljem a to je da priznas dug (razgovor se snima i obavijesten si) ili jos bolje da nesto uplatis bar sitno kako bi se to pravno gledalo da priznajes dug i tada se pozdravi sa zastarom duga iako je mozda  i nastupila zastara, kad uplatis nesto tada idu na finu i nece te vise ni zvat..svoje su postigli..

 otkupili su dugove u zastari i sada traze i nagovaraju na uplatu s tim bi pravno prizno dug i gotovo je nema vise zastare deset godina i legnu na finu..

 

oboje su mi odgovorili da me nece zvati vise ali b2 kapital se pravi pametan pa me opet zvao.. objasnio sam djelatnici da imam napisano da me nece pozivat a ona se pravi pametna i bahata i pita me oib i datum rodenja i po svom,kad cu platit dug..

 

pa sam odlucio pisati HAKOM-u ,jer se radi o elektronickim i tekekomunikacijiskim radnjama iako imam napisano oni me zovu.(cekam odgovor)

pisao sam ministarstvu financija jer zlouporabljuju dozvolu -povjerenje akoje im je dato .da vrše pravne radnje ovrhe,postupci otkup duga i slicno a nikako da zovu telefonom a pogotovo ako im vise navrata kazem da me ne zovu te imam napismeno.(cekam odgovor)

pisao sam i hrvatskom saboru odjelu za predstavke i prituzbe a isti su proslijedili moju prituzbu na nadlezno postupanje agenciji za zastitu podataka i puckom pravobranitelju.(cekam odgovor)

U meduvremenu B2 kapital mi se pismeno ispricava umanjujuci krivicu napominju da se ispricavaju zbog poziva tog dana a zvali su me najmanje pet dana zaredom nakon sto sam imao napismeno da me nece pozivat.

Sada slazem kaznenu prijavu kao nametljivo ponasanje uzastopno zovu iako sam im rekao da ne ne zovu i imam za to i pismeno.

Tome treba stati na kraj jer to sto rade stvarno je bezobrazluk..

iako sam svjestan da nista od toga jer osjecan da su te dvije tvrtke veliki europski močnici a uz to  je ukljucena i politika tako da njih sigurno nitko nece kaznit niti ce stati s tim zivkanjima.

 

porucujem svima  da im se proslijedi dopis da ne zovu te da za sve upite nek vam se obrate pisanim putem na adresu i poslati postom preporuceno.

 

nista emajlom jer koriste sve rupe u zakonu i opet ce vas maltretirat jer email ne ostavlja trag a i jos nije zakonom bas regulirana takva posta.stoga jednostavno mogu reci nista nismo primili..

 

ne odustajem a i spremam grupu na facebooku da se tome stane na kraj..

 

ako tkome treba savijet ili pomoc kako napisat dopis neka se javi u inbox..

Matrix me ne zove a ni b2capital vise..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija