Jump to content

Rabljeni automobil s materijalnim nedostatkom


Glpte

Preporučene objave

Poštovanje,

Nedavno sam kupio rabljeni automobili od privatnog prodavača. Nakon što sam isti isprobao i laički pregledao, isplatio sam kupovinu te uredno prepisao auto. Nakon 2 mjeseca auto je počeo dimiti te mi je mehaničar rekao da je potrebno zamijeniti skoro pola motora ( glavu, radilicu, dizne...) jer su jednostavno dotrajali.

U ugovoru je stajala klauzula o isključenju odgovornosti prodavatelja za materijalne nedostatke no znam da potonji svejedno odgovara u slučaju da je znao za njih. Naravno, on mi ne želi priznati troškove i tvrdi da je auto kod njega bio ok te da sam i ja sam mogao doprinijeti kvaru te da on nije znao da je motor loš. 

Moje je pitanje mogu li uspjeti s privatnom tužbom oslanjajući se na odredbe ZOOa o skrivenim materijalnim nedostacima za koje prodavatelj odgovara iako se radi o polovnom autu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, to je li on morao znati za nedostatke, jedino će moći reći strojarski vještak u povodu vještačenja u tijeku tog postupka, no ako se radi o jeftinijem vozilu, može ispasti skuplja pita nego tepsija i trošak vođenja postupka može premašiti vrijednost vozila, zato tih postupaka i nema puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija