Jump to content
SANJINR

objava fotografije

Preporučene objave

D dan ukoliko netko objavljuje na fb moju fotografiju te se ispod nje pisu uvredljivi komentari i neistine kako od osobe koja je objavila tako i od dr sudionika.Forogr se baravno objavljuje protiv moje volje,a lodnesao sam i priv tuzbu zbog lovrede prava osobnosti.Dali ima jos neki pravni akt po kojem mogu tu osobu utuziti jer se obj moje fotografije lonavlja?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po pravilima koja uređuju intelektualno vlasništvo, autorsko pravo pripada onome tko je proizveo, izradio tu fotografiju, a ne Vama kao modelu. Međutim, ako sama fotografija nije ni na koji način nagrđena, onda ni fotograf nema pravo na zaštitu svog autorskog prava protiv zlouporabe, već samo ono što ste već ranije poduzeli za zaštitu svoje časti i ugleda Vam može pomoći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dakle osim tuzbe za povredu prava osobnosti nemogu nista drugo poduzeti da se objavljivanje moje forografije zaustavi od strane te osobe???ona moze tu fotografiju u nedogled stavljati na fb na "javno" i to sto me se ispod fotografije vrijedja omalovazava pa cak i prijeti nema nikakvo drugo pravno uporiste za stopiranje objavljivanja??

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako nije istekao rok od 3 mjeseca od saznanja za počinjeno kazneno djelo, možete te osobe tužiti i privatnom kaznenom tužbom za uvredu, klevetu, teško sramoćenje... Propisane su novčane kazne za počinitelje, i tada te osobe imaju u kaznenoj evidenciji osudu za kaznena djela.

Stopiranje objavljivanja tražite od FB-a, prijavite neprikladni sadržaj.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×