Jump to content

Strana tvrtka


anton887

Preporučene objave

U zemljama EU vecinom je pravilo da prvo idu 2 opomene - prva nakon datuma valute u kojoj im dajete novi rok, a druga nakon proteka tog roka, nakon toga mozete odmah pokrenuti sudsko utuzenje ili dati na neku od inkaso firmi koje rade medjunarodno, a mislim da je EOS jedna od njih. Ukoliko se ne odazovu na EOS, posljednja solucija je iskljucivo sudsko rjesenje koje se salje na njihov nadlezni sud, koji bi trebao tu odluku provesti prema zakonima drzave u kojoj tvrtka ima sjediste.

Malo mi je nejasno ovo sto navodite da je - "Strana tvrka iz EU je kod nas radila odredjene poslove i sada ne zeli platiti" - zar ne bi vi trebali platiti njima?

uređeno: od MsBourne
propust
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam na odgovoru...da, plaćeno im je glede radova, međutim materijal koji su kupili kod nas iz trgovine nije plaćen i samo su otišli i ostavili ga neplaćenim...Nisu ga odmah platili nego je bio dogovor po završetku radova što nisu ispoštovali...

Možemo poslati opomene; da li na hrvatskom ili njemačkom jeziku opomenu (te tvrtke)?

S obzirom da JB nisu nadležni za strane državljane ili tvrtke, kojem se sudu prvo šalje prijedlog za ovrhu na temelju računa ili tužba radi isplate?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da posaljete na njemackom ili dvojezicno (kako se ne bi vadili da ne razumiju sto su dobili). Sto se Njemackih zakona tice, imate odvjetnike koji se bave naplatom potrazivanja, tako da mozete "skratiti" postupak i savjetovati se s njima jer postupak mozete pokrenuti i na sudu koji je nadlezan na podrucju gdje je ta tvrtka registrirana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija