Jump to content

Prekid obnove obiteljske kuće


mazosoki

Preporučene objave

Nisam siguran dali sam pravilno odabrao gore navedeno. Naime dobio sam stambeno zbrinjavanje na podrucju posebne drzavne skrbi. Zapoceo gradnju obiteljske kuće 2015, samo prvu etapu. Zbog financijske situacije otišao sam u inozemstvo sa obitelji i privremeno smo obustavili izgradnju. Napravili smo i privremenu odjavu iz Hrvatske,ali sad se želimo trajno nastaniti u inozemstvu.  Želimo obustaviti proces izgradnje jer se nećemo vratit u Hrvatsku. Dobio sam pismo u kojem me se tereti da vratim iznos koji je uložen za izgradnju prve etape kuće.Dali postoji opcija da se odreknem imovine u korist države da bi se podmirili troškovi za koje me se tereti. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odreći se nekretnine u korist druge osobe, radilo se tu o fizičkoj ili pravnoj osobi, pa i o Republici Hrvatskoj, možete ukoliko ta osoba na način propisan zakonom izrazi svoj pristanak da u svoje vlasništvo primi predmetnu nekretninu. U tome slučaju moralo bi se raditi o pravnom poslu zaključenom u pisanom obliku koji ispunjava sve pretpostavke predviđene za prijenos prava vlasništva u zemljišnim knjigama nadležnoga suda. No vama je u biti potreban dvostrani pravni posao u vidu nagodbe koja je u jednom dijelu Zakona o područjima posebne državne skrbi bila moguća, no isti zakon je toliko imao izmjena i dopuna da bi bilo potrebo dosta vremena i truda za utvrditi bi li  to vrijedilo i za vas. Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima koji zamjenjuje iznad navedeni zakon takovo što ne predviđa, osim načina koji ste opisali da ste dobili pismeno. Možda bi najbolje saznali što se može učiniti upitom u ured državne uprave s kojim ste i sklopili ugovor s time da bi za sve bile važne i same odredbe ugovora.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija