Jump to content

Nanošenje TTO i kazna zatvora


mrki1234

Preporučene objave

molim vas ako neko moze pomoci...2015 se dogodio inicident.naime necu razvlacit...bio sam vani pijan slavio rodjendan i dosla druga pijana glava i nekak smo se zakacili.udario sam ga i pao je dole.udario je glavom u beton i okvalificirali su to

kao teske tjelesne ozljede.(naravno ja pijan nisam mogao razmisljat i otisao sam...)nekoliko dana nista nije bilo a ja sam u medjuvremenu otisao radit na more.nakon 6 dana roditelji me zovu i govore da je za mnom izdana tjeralica.odmah sam se vratio kuci

i prijavio u policiju.od tog dana sam 6 mjeseci bio u istrazi...u medjuvremenu ODO je predlagalo kaznu zatvora od 16 mjeseci.(nikad prije kazneno nisam kaznjavan)momak kojeg sam udario je zapravo bio u alkoholnoj komi te je medicinski vjestak rekao "da bi bio dovoljan i najmanji udarac da osoba padne i sama se ozljedi"(iskreno ja se ne sjecam niceg)2017 je sud zavrsen i nepravomocno sam osudjen na 16 mjeseci zatvora,odnosno jos 10.zalio sam se i tek neki dan dobijem da je zalba odbijena i da je prvostupanjska osuda valjana...

odnosno presuda postaje pravomocna.ljudi ja ovo stvarno nisam ocekivao...zivim zivot normalno kao sto sam ga zivio i prije svega toga i sad nakon svega opet u zatvor!

kako sto napraviti?dal je moguce?i dal mi netko moze reci da ako postoji mogucnost uvjetnog otpustanja nakon pola odsluzene kazne,sto bi u mom slucaju bilo 8 mj,a 6 sam bio u istrazi.dali to znaci da bih nakon ove presude od 10 mjeseci mogao bit samo jos 2 mjeseca?

jer to bi bilo 6 plus 2 sto je 8 tj pola te robije...molim vas za pomoc (zaboravio sam spomenuti da momak nema nikakvih posljedica a niti je imao)

uređeno: od FigoM
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1 godinu i 4 mjeseca.od toga 6 mjeseci odmah u istrazi(2015)nakon toga me puste i sad dobijem bezuvjetno jos ostatak.odnosno 10 mjeseci...

ja ne znam sta reci na ove ludosti.razumijem da je zakon zakon.razumijem da se za svoje postupke mora odgovarat.ali ne razumijem da u razmaku od skoro 5 godina ja na 2 puta moram u zatvor na skoro godinu i pol dana,zbog gluposti...al doslovno.pa kom da se zalim???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Nanošenje TTO i kazna zatvora
  • 2 tjedna kasnije...
, Jackal je napisao:

svako oduzimanje slobode tijekom kaznenog postupka uračunava se u kaznu, dakle polovica kazne iznosi 8 mjeseci odnosno uvjeti se stječu izdržavanjem još 2 mjeseca preostale kazne.

Ispravno, iako nije realno za očekivati da će prijedlog biti prihvaćen.

Nakon sveukupno 11 mjeseci (odnosno još 5 izdržanih) ide iniciranje postupka uvjetnog otpusta po službenoj dužnosti prijedlogom upravitelja zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija