Jump to content

Tužba Sudu Ministarstvo financija


Marina19

Preporučene objave

Poštovani,

molim informaciju u koliko primjeraka je potrebno poslati Tužbu Upravnom Sudu? Da li Rješenja Porezne upravne mogu biti samo kopirana ili i ovjerena?  Da li je dozvoljeno kao prilog dostaviti kopiju Godišnjih izvješća Poreznoj upravi i Izjave o neaktivnosti predane FINI ili je potrebno od navedenih Instituciju zatražiti ispis?

Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi koliko strana u postupku imate ali najbolje u 4 primjerka da vam ide zajedno s prilozima (dokazima). Rjesenja mozete samo kopirati, a dozvoljeno je dostaviti sve sto smatrate dokazom u postupku i za sto smatrate da vam ide u prilog po predmetu, naravno obrazlozite zasto je neki dokument prilozen. Ukoliko sud ocijeni dokaz nevjerodostojnim tada mozete traziti potvrde i ispise iz relevantnih institucija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi vam doista korisno uzeti odvjetnika jer se sami mozete samo zapetljati, sloziti losu tuzbu itd. S druge strane, tesko je reci bilo sto bez da nas upoznate s vise detalja, iz jednostavnog razloga sto se obicno na Rjesenja rade prigovori, zalbe isl. ...... sto vi namjeravate s tuzbom i na cemu istu zasnivate....tesko je bilo sto komentirati, a jos manje da dobijete iole koristan savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidite čl. 22. i 23. Zakona o upravnim sporovima. Nisu potrebne ovjerene preslike, samo preslike, ili izvornik pobijanog i drugih rješenja, u dovoljnom broju primjeraka za sud i protivnu stranu. Možete dostaviti kopije, ionako su to samo ispisi iz sudskog registra koji je javna knjiga dostupna svima, dakle podatak javne vjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija