Jump to content
Marina19

Tužba Sudu Ministarstvo financija

Preporučene objave

Poštovani,

molim informaciju u koliko primjeraka je potrebno poslati Tužbu Upravnom Sudu? Da li Rješenja Porezne upravne mogu biti samo kopirana ili i ovjerena?  Da li je dozvoljeno kao prilog dostaviti kopiju Godišnjih izvješća Poreznoj upravi i Izjave o neaktivnosti predane FINI ili je potrebno od navedenih Instituciju zatražiti ispis?

Hvala unaprijed na odgovoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovisi koliko strana u postupku imate ali najbolje u 4 primjerka da vam ide zajedno s prilozima (dokazima). Rjesenja mozete samo kopirati, a dozvoljeno je dostaviti sve sto smatrate dokazom u postupku i za sto smatrate da vam ide u prilog po predmetu, naravno obrazlozite zasto je neki dokument prilozen. Ukoliko sud ocijeni dokaz nevjerodostojnim tada mozete traziti potvrde i ispise iz relevantnih institucija.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru. Ako imamo više Rješenja na istu temu samo različite godine, tužba se radi pretpostavljam zasebno za svako Rjesenje, ali možemo napomenuti da dostavljamo na istu temu zasebne tužbe? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bilo bi vam doista korisno uzeti odvjetnika jer se sami mozete samo zapetljati, sloziti losu tuzbu itd. S druge strane, tesko je reci bilo sto bez da nas upoznate s vise detalja, iz jednostavnog razloga sto se obicno na Rjesenja rade prigovori, zalbe isl. ...... sto vi namjeravate s tuzbom i na cemu istu zasnivate....tesko je bilo sto komentirati, a jos manje da dobijete iole koristan savjet.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vidite čl. 22. i 23. Zakona o upravnim sporovima. Nisu potrebne ovjerene preslike, samo preslike, ili izvornik pobijanog i drugih rješenja, u dovoljnom broju primjeraka za sud i protivnu stranu. Možete dostaviti kopije, ionako su to samo ispisi iz sudskog registra koji je javna knjiga dostupna svima, dakle podatak javne vjere.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×