Jump to content

Pola pola provođenja vremena s djetetom- Alimentacija


matekalo

Preporučene objave

Djete živi samnom, ali jedan dan je kod jednoga roditelja drug dan kod drugoga.

Sada roditelj s kojim djete ne živi traži ukidanje alimentacije. Prvu godinu nakon razvoda roditelj s kojim djete nije živjelo , nije nikako doprinosio ali nisam to ni tražio. Sada kad traži ukidanje alimentacije dali je realno da će to  dobiti. Bojim se situacije da će ponovo sve biti meni na teret, ali više neću imati nikakve pravne osnove da tražim da doprinosi. Iako imam osjećaj da sad kad je već tako ne vrijedi mi se žaliti nego moram na to pristati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djete živi s ocem, na njegovoj adresi:

Jedan dan ga otac vodi u školu a majka preuzima drugi dan majka vozi a otac preuzima djete u školi.

Svaki drugi vikend djete je kod majke od petka poslje škole do ponedjeljka kada ga majka odvodi u školu a otac preuzima. Zapravo ispada da je stvarno  sve pola, pola... tako je odredio centar. I svi praznici su pola pola

Do tada je majka viđala djete svaki drugi vikend.

uređeno: od matekalo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uistinu zanimljivo, jer ovo nipošto nije praksa naših sudova. Zanimljivo bi bilo čuti kako to u stvarnosti funkcionira i kako se dijete tome prilagodilo, naravno ako imate volje i vremena, a sve radi drugih korisnika koji imaju iste probleme.

Vezano za Vaš upit, kako je dijete uistinu pola vremena kod Vas, a pola kod majke, mišljenja sam da bi majka mogla uspjeti u svome zahtjevu za ukidanje obveze uzdržavanja djeteta. Zapravo mi nije jasno, kako je sud uopće došao do toga da je ona dužna plaćati Vama, odnosno s čim je to obrazloženo, pa da se eventualno u odgovoru na tužbu pozovete na to obrazloženje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u prvoj presudi nije bilo peoblema, jer majka je ostavila djete da zivi samnom, a ona viđala svaki drugi vikend. Sud odredio alimentaciju. Poslje 2 god je majka tužila da zeli susrete i viđanja, tjedan-tjedan. Al je centar odredio dan, dan... ja sam na to pristao. 

Kćer kad je viđala majku 2 puta mjesecno bilo je jako tesko djetetu. Nakon 2 mjeseca vise nije ni htjela kontakt, i bilo je svega... sad je vec curica i sad je puno bolje sve. Nekako se navikla na ovo, čak nije niti lose toliko. A i natjera se tako roditelje da surađuju.

 

uređeno: od matekalo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija