Jump to content

Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno


Surrender

Preporučene objave

Pozdrav svima !

 

Nedavno sam uselio u novi stan (nakon 2mj,) i odmah počinju problemi.Naime,stanar illi stanarka koja živi iznad mene na 6.katu,ima 3 psa u stanu,4 kćerke te jedan momak. Prije nego nastavim,predsjednica stanara mi je rekla već da se svi stanari bune na njih jer stvaraju buku i da se ponašaju kao vandali,plus stanar(neznam tko je uopce vlasnik) prilikom useljenja se nije javio niti predstavniku stanara,niti ima registriran ključ od komunalca za bacanje smeća u velike spremnike,niti po zakonu ne smiju imati 3 psa ako je kvadratura oko 56,tj.dvosobni stan.Jednom rečenicom-ponašaju se kako im odgovara i kako žele. Ja,kao i svi ostali stanari,smo se morali prijaviti predstavniku stanara kao što je to normalno u civiliziranom svijetu,te da se novi stanar upozna za određenim pravilima itd.SVI mi koji plaćamo zajednički cjelokupni otpad smeća imamo i svoj ključ od komunalca koje je 40kn.

Toliko o "tim stanarima",čisto da imate neku sliku.Inače žao mi je i onih starijih baka koje se tresu kad ima gore lupaju,tj. svi su joj popustili! Pa u stanima iznad mene žive uglavnom stariji ljudi...koji su eto navikli da slušaju 3 psa,lupanja,te je ta žena promiskuitetna i dosta se čuje....ako me razumijete. Ma to ovdje svi znaju,ali vi ne,zato sam ovo sve napisao čisto da dobijete sliku o kakvim ljudima se radi.

 

Ja zaista nisam više mogao slušati to njihovo provociranje,sstalno nešto bubne na pod.Puno puta znaju namjerno petama udarati,deru se ljudi ma ludilo! Taj prvi put sam otišao kod tog stanara,gdje mi se odmah predstavio pas i neko djete,(majko mila linija manjeg otpora) ja sam tražio vlasnika i nekog punoljetnog...ali na veliko iznenađenje pojavi se neki momak umjesto ,prave stanarke koju sam vidio da tamo živi i svi stanari to znaju,gdje me on pita šta ima?!? Ja mu sve objasnio,ništa strašno,ali sam ga zamolio da budu tiši jer stvaraju veliku buku.Na moje pitanje tko je vlasnik ,on mi odgovorio "Pa piše ti na vratima...". Ja ga pitam zatim ponovno,gdje on dao svoj ime i da je on vlasnik stana-(mada je sve izgledao kao da to izmišlja jer mu je bilo očito neugodno,crvene uši,-in flagranti uhvaćen ).

 

Danas ujutro,oko pol 11 ja čujem kako on buši i naravno totalna buka da se ništa drugo niti ne čuje,a još je i nedjelja! Ja otišao gore i zvonim i čekam i ništa...NE žele otvoriti niti nakon sam rekao glasno da me mogu čuti zašto mi sada ne otvaraš?Kakve su to igrice ,stvarno mio nije jasno....taj ljubavnik stvarno nije imao muda mi otvorit vrata,a kao i ta žena onaj prvi put jer ju valda bilo sram pa je poslala ljubavnika da otvori vrata.-Na to sam ja nazvao policiju iako mi je nešto govorili da ovo neće dobro poći!

DA skratim,2 policajca su došla gdje sam ih pustio u stan a to NE moram.Na kraju mi je policajac rekao da sam JA TAJ koji uznemiruje ljude,te da sam trebao zvati psihijatriju-??!? Jel Vama to profesionalno? To mi je rekao,čim sam spomeno da imam F.41 ,da se liječim kod psihijatra. - 1.taj policajac me je odmah svrstio u istu kantu,(kao ja lud nemam pojma šta govorim) . Jel to korektno ponašanje? On se više bavio mojim problemima umjesto da me sasluša i ode gore god tih Vandala!- Ovako ponižen i šokiran od strane MUP-a ......to je sramota za ovu državu!

p.s.Inače sam studirao pravo,i rekao sam tom policajcu da svoj posao nije profesionalno obrađen gdje je on na to komentirao..."Nemaš ti pojma oz ZKP-u...."

 

Što ako sada bude još gore?Jer ovim je policija napravila ništa,samo dodala ulje na vatru...? Što sad raditi? Vukovar je mal grad,svako svakog zna....

 

Molim vas za neki savjet.!

 

 lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da gotovo svaka zgrada ima nekog stanara koji nema osjecaja za suzivot i obzir prema ostalima. Kako god.....

1. Kako ste uopce dosli na temu s policajcima da pricate o svojoj Dg.?

2. Mozete traziti sastanak sa nacelnikom te PP ili nekim od njihovih nadredjenih. Ukoliko opet ne budete zadovoljni, opcija vam je prijava na unutarnju kontrolu.

3. Da li je ikada neko od ostalih sustanara zvao i pokusao prijaviti uznemiravanje? Da li je predstavnik stanara pokusao kontaktirati vlasnika stana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , MsBourne je napisao:

Mislim da gotovo svaka zgrada ima nekog stanara koji nema osjecaja za suzivot i obzir prema ostalima. Kako god.....

1. Kako ste uopce dosli na temu s policajcima da pricate o svojoj Dg.?

2. Mozete traziti sastanak sa nacelnikom te PP ili nekim od njihovih nadredjenih. Ukoliko opet ne budete zadovoljni, opcija vam je prijava na unutarnju kontrolu.

3. Da li je ikada neko od ostalih sustanara zvao i pokusao prijaviti uznemiravanje? Da li je predstavnik stanara pokusao kontaktirati vlasnika stana?

Da,sama predstavnica stanara je x puta pokušala nešto uraditi te ju upravo o toj cijeloj situaciji da smanje tu buku,no ta dotična stanarka joj je rekla neka zove policiju.Ja sam prije poziva policije razgovarao za predstavnicom stanara gdje mi je ona rekla da me totalno razumije,i da niko ništa ne reagira po tom pitanju (stariji stanari se boje njih pa nitko nista neželi imati sa/protiv njih) te da je ona sama rekla meni da joj je žao i da mi ništa ne ostaje nego da zovem policiju. Ovo je slučaj za provjereno,jer je ovaj Vukovar zabit!Gdje vlada kaos.Mi stanari plaćamo 3 računa za vodu.Jel to postoji možda u Zg? Editirao moderator

Oprostite na izražavanju,ali kad je prosto takva situacija.:vrti:  Pa sama predstavnica stanara,mi je isto tako rekla da joj se dogodila ista stvar kad je ona zvala policiju,gdje ništa konkretno nije napravljeno nego je ona citiram :"Ispalo je na kraju da sam ja ta koja je kriva."-Nakon toga,i ona više nije imala živaca dalje s njima išta uradit i tu je stvar stala.E sad,dakle isto takav scenarij se kod mene dogodio,policajac je rekao da sam ja taj koji uznemiruje !?!?-Pa molim vas,jel vama tu ništa "ne smrdi" ? Ovo je za nevjerovati !:/:tikvan:

 

Pa što bi ja sad trebao napraviti?!? Ali molm Vas,jednu stvar morate uzet u obzir,ovo je Vukovar,da ovdje živite mjesec dana točno bi znali o čemu govorim! Svako svakog zna,korumpiranost do neba,svi oni koji imaju neku "štelu" tj. vezu ili nekog na visokoj javnoj funkciji je ovdje glavni.Pa zamislite kako je tek onim ljudima koje viđaju svoje silovatelje,ubojice tijekom domovinskog rata,kada ih ugledaju usred grada kako slobodno šetaju ovim gradom....?:( 

 

Ja sam isto tako već na rubu živaca...ali vrijeme je da se nešto konkretno poduzme. 

 

prije 7 sati , drot13 je napisao:

Ovakav postupak nije profesionalan i možeš se žaliti, ali što se tiče buke tih stanara, možete ih privatno tužiti. Ne radi se o narušavanju javnog red i mira (ako smeta samo drugim stanarima) i policija ne može to sankcionirati.

 

Imam dovoljno novčanih sredstava za podizanje privatne tužbe.Zato vas molim da mi objasnite kako? Kakav je pravni postupak?

 

lp!

uređeno: od Spitfire
Molimo ne navoditi osobne podatke i obratiti pozornost na izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija