Jump to content

ovrha


sinjo0102

Preporučene objave

Nakon što dužnik izjavi prigovor protiv rješenja o ovrsi kojeg je izdao javni bilježnik postupak se nastavlja pred sudom kao u povodu prigovora protiv platnog naloga, odnosno kao da je ponesena tužba. U tom sudskom postupku sud će odlučiti o osnovanosti vjerovnikova potraživanja i donijeti odluku. Ako dužnik ne postupi po ovršnoj sudskoj odluci, radi prisilnog namirenja svoje tražbine, vjerovnik mora podnijeti prijedlog za ovrhu na temelju ovršne isprave.

Zanima me da li ovo znači ako je presuda postala pravomoćna i ovršna da vjerovnik mora podnijeti prijedlog za ovrhu pa tek onda sve ide na Finu i naplatu ili sa tom presudom može samo otići na Finu i tražiti ovrhu na novčanim sredstvima? Ovo je skinutu sa stranice Ministarstva pravosuđa

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , sinjo0102 je napisao:

Zanima me da li ovo znači ako je presuda postala pravomoćna i ovršna da vjerovnik mora podnijeti prijedlog za ovrhu pa tek onda sve ide na Finu i naplatu ili sa tom presudom može samo otići na Finu i tražiti ovrhu na novčanim sredstvima?

Vi s tom ovršnom ispravom birate preko kojega predmeta i sredstva ovrhe ćete se pokušati naplatiti. Ukoliko želite preko novčanih sredstava, tada slijedi pokušaj izravne naplate preko Fine. A ukoliko takva naplata ne bude moguća, tada možete ovršni prijedlog dostaviti sudu i pokušati naplatu na nekom drugom predmetu i sredstvu ovrhe npr. nekretnine, auto, pokretnine....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija