Jump to content
Tea131096

Spremište za alat na poljoprivrednom zemljištu

Preporučene objave

Poštovani, 

U ljeto prošle godine (2018.) na poljoprivrednom zemljištu u Markuševcu napravljena je "kućica" za alat na betoniranom temelju veličine 3x3. 

Prije gradnje raspitivali smo se za građevinsku dozvolu i legalizaciju te je rečeno da ne treba. 

Sada me susjed tužio građevinskoj inspekciji koja mi prijeti uklanjanjem ukoliko ne priložim dokumente koji bi mi dozvolili gradnju.

Obratila sam se Uredu Medveščak u kojem su me poslali u Ured za prostorno uređenje, a od tamo nazad u Medvešćak jer oni nemaju ništa s tim. 

Jedino su mi u uredu za prostorno uređenje savjetovali da arhitekt napravi glavni projekt i na temelju njega tražim građevinsku dozvolu. Ima li to smisla s obzirom da mi u uredu Medvešćak kažu da za to nejde građevinska? 

Razgovarala sam i sa arhitektom u nadi da će mi glavni projekt pomoći, ali njegov savjet je bio da uklonimo betonsko temelje i kućicu postavimo na zemlju te bi u tom slučaju kućica mogla ostati.

Pročitala sam Pravilnik o jednostavnim građevinama i prema njemu se dozvoljava gradnja samo uz postojeću zgradu koje tamo nema. 

Zanima me postoji li bilo koji članak ili Ured u kojem bi mogla potražiti dodatnu pomoć? Prije 1968. tamo je bila veća od ove drvena baraka, ali je u međuvremenu srušena, mogu li se nekako na to pozvati? 

Unaprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Tea131096 je napisao:

Jedino su mi u uredu za prostorno uređenje savjetovali da arhitekt napravi glavni projekt i na temelju njega tražim građevinsku dozvolu

Ostajem pri ovome, ukoliko to dozvoljava prostorni plan, za gradnju izvan granica građevinskod područja potrebno će biti ispuniti određene uvjete, što će te utvrditi u razgovoru sa projektantom. 

, Tea131096 je napisao:

Prije 1968. tamo je bila veća od ove drvena baraka, ali je u međuvremenu srušena, mogu li se nekako na to pozvati?

MOguće je samo umanjiti doprinose za komunalni i vodni doprinos nakon izdavanja građevinske dozvole. Ali ovdje je riječ o maloj kubikaži pa vidite koliko bi Vas to koštalo i da li se isplati. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×