Jump to content

rokovi za izdavanje rješenja u upravnom postupku


scvrtil6

Preporučene objave

Molim Vas dali netko zna koji su rokovi za izdavanje rješenja u upravnom postupku. Naime podnio sam zahtjev za priznavanje prava na doplatak za pomoć i njegu. Dana 08.07.2019. godine primio sam zaključak o provođenju vještačenja. Vještačenje je izvršeno 22.10.2019. Pozvan sam na usmeno priopćenje rezultata nalaza i prava. No rješenje još nisam dobio. Došao sam do nalaza vještaka na koji bi se žalio, nema na osnovu čega. Koji je rok za izdavanje rješenja?

Hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek nakon što se i Vi očitujete (očigledno usmeno, ali nema zapreke da tom prilikom uručite i pismeno očitovanje na nalaz i mišljenje vještaka), će biti pristupljeno donošenju rješenja. Nažalost, rokovi nisu određeni ako je potrebno provesti dokazivanje, a u Vašem slučaju jest, vještačenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Ruby

dokazivanje odnosno vještačenje je obavljeno 22.10.1019. na svoju inicijativu sam u 11. mjesecu bio u instituciji i dao usmeno očitovanje, no rješenja nema, dobio sam samo nalaz vještaka, nalaz vještaka je pozitivan. Ali ipak imam potrebu se žaliti smatrajući da mišljenje nije u skladu sa uredbom o metodologiji vještačenja (konkretno za oštećenje srca mi je utvrđeno 80% razina 3, EF 30-40%, dok je kod mene EF 25 % (potrebna su najmanje 2 nalaza koja je imam i bila su na uvidu vještaka) što po uredbi propisuje oštećenje od 100% razine 4, time i osobnu invalidninu. Ne mogu se žaliti dok nemam rješenje, tako mogu čekati u nedogled. Mislim da su rokovi (nisam siguran 30 + 30 od dana zahtjeva) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

S obzirom da sam se žalio, prošlo je 85 dana, žalba je po prvostupanjskom tijelu proslijeđena drugostupanjskom (ministarstvu).  Nakon 60 dana poslao sam požurnicu ali nema odgovora. Poslao sam i upit službeniku za informiranje, no opet bez odgovora. Po meni sada slijedi tužba upravnom sudu radi šutnje administracije. Interesira me dali sam oslobođen sudske pristojbe po Zakonu o sudskim pristojbama članak 11 stavak 5 s obzirom da sam osoba s invaliditetom 100% stupanj 4 (civilno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

S obzirom da nisam dobio riješenje, prošli su svi rokovi. Uložio sam  tužbu upravnom sudu radi šutnje administracije ali i ogromnih očitih pogrešaka vještaka. Molim Vas da li postoje kod tužbe neki rokovi ili moram čekati i dalje u nedogled. Tužbu sa dokumentacijom sam poslao s povratnicom).

Pozdrav, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija