Jump to content
scvrtil6

rokovi za izdavanje rješenja u upravnom postupku

Preporučene objave

Molim Vas dali netko zna koji su rokovi za izdavanje rješenja u upravnom postupku. Naime podnio sam zahtjev za priznavanje prava na doplatak za pomoć i njegu. Dana 08.07.2019. godine primio sam zaključak o provođenju vještačenja. Vještačenje je izvršeno 22.10.2019. Pozvan sam na usmeno priopćenje rezultata nalaza i prava. No rješenje još nisam dobio. Došao sam do nalaza vještaka na koji bi se žalio, nema na osnovu čega. Koji je rok za izdavanje rješenja?

Hvala, pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tek nakon što se i Vi očitujete (očigledno usmeno, ali nema zapreke da tom prilikom uručite i pismeno očitovanje na nalaz i mišljenje vještaka), će biti pristupljeno donošenju rješenja. Nažalost, rokovi nisu određeni ako je potrebno provesti dokazivanje, a u Vašem slučaju jest, vještačenjem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani Ruby

dokazivanje odnosno vještačenje je obavljeno 22.10.1019. na svoju inicijativu sam u 11. mjesecu bio u instituciji i dao usmeno očitovanje, no rješenja nema, dobio sam samo nalaz vještaka, nalaz vještaka je pozitivan. Ali ipak imam potrebu se žaliti smatrajući da mišljenje nije u skladu sa uredbom o metodologiji vještačenja (konkretno za oštećenje srca mi je utvrđeno 80% razina 3, EF 30-40%, dok je kod mene EF 25 % (potrebna su najmanje 2 nalaza koja je imam i bila su na uvidu vještaka) što po uredbi propisuje oštećenje od 100% razine 4, time i osobnu invalidninu. Ne mogu se žaliti dok nemam rješenje, tako mogu čekati u nedogled. Mislim da su rokovi (nisam siguran 30 + 30 od dana zahtjeva) 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×